Ruskie pierogi przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Ruskie pierogi

Autor: Ismena3 Ismena3

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
5 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

800 gramów

2 sztuki

1 szklanka

2 łyżeczki

3 szklanki

2 łyżeczki

1 łyżka

400 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulę drobno pokroić i zeszklić na maśle. Ziemniaki ugotować i podusić. Zetrzeć twaróg. Wszystko razem wymieszać i doprawić 2 łyżeczkami soli i pieprzu.

Krok 2

Mąkę, masło i sól zalać wrzątkiem i wymieszać drewnianą łyżką.

Krok 3

W momencie gdy ciasto trochę przestygnie, wyrobić ręką, aż będzie elastyczne. Ciasto to nie klei się do stołu, nie ma więc konieczności podsypywania mąką

Krok 4

Wykrawać szklanką kółka i kłaść do środka farsz. Mocno skleić brzegi, żeby się nie rozpadły podczas gotowania

Krok 5

Pierogi wrzucić na gotującą się osoloną wodę. Po wypłynięciu na wierzch gotować 3-5 minut od czasu do czasu mieszając.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ruskie pierogi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ruskie pierogi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ruskie pierogi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ruskie pierogi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ruskie pierogi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ruskie pierogi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ruskie pierogi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Ruskie pierogi - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
6 osób ogląda przepis:
Królik pieczony
czas przygotowania
90 min.
stopień trudności

łatwe

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej