Ruskie pierogi przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Ruskie pierogi

Autor: Ismena3 Ismena3

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

5 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

3 szklanki

1 łyżka

1 szklanka

800 gramów

400 gramów

2 sztuki

2 łyżeczki

2 łyżeczki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulę drobno pokroić i zeszklić na maśle. Ziemniaki ugotować i podusić. Zetrzeć twaróg. Wszystko razem wymieszać i doprawić 2 łyżeczkami soli i pieprzu.

Krok 2

Mąkę, masło i sól zalać wrzątkiem i wymieszać drewnianą łyżką.

Krok 3

W momencie gdy ciasto trochę przestygnie, wyrobić ręką, aż będzie elastyczne. Ciasto to nie klei się do stołu, nie ma więc konieczności podsypywania mąką

Krok 4

Wykrawać szklanką kółka i kłaść do środka farsz. Mocno skleić brzegi, żeby się nie rozpadły podczas gotowania

Krok 5

Pierogi wrzucić na gotującą się osoloną wodę. Po wypłynięciu na wierzch gotować 3-5 minut od czasu do czasu mieszając.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ruskie pierogi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ruskie pierogi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ruskie pierogi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ruskie pierogi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ruskie pierogi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ruskie pierogi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ruskie pierogi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Ruskie pierogi - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Może wrzucimy coś na ruszt? Letnie popołudnia i wieczory od dłuższego czasu kojarzą nam się z zapachem grilla i jedzeniem na świeżym powietrzu. Kuchnia koreańska już dawno przeniosła tę rozrywkę pod restauracyjne i domowe dachy!

Czytaj więcej

Szparagi – modny dodatek do wielu dań, szczególnie tych wykwintnych. Zanim jednak zabierzesz się za ich przyrządzanie, sprawdź, jaka metoda będzie najlepsza. Przedstawiamy 5 sposobów na szparagi.

Czytaj więcej