Ryba marynowana w maślance w stylu południowoamerykańskim
łatwe
54 osoby zapisały

Składniki
800 gramów
1 opakowanie
2 szklanki
100 mililitrów
1.5 szklanki
1 łyżeczka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Na żeliwnej patelni rozgrzej olej.

Krok 2
Do płytkiej miski wlej maślankę. W drugiej płytkiej misce wymieszaj przyprawę Cajun Knorr z mąką kukurydzianą.

Krok 3
Każdy z filetów zanurz najpierw w maślance, a następnie opanieruj w mące. Mąkę dociśnij dłonią, aby lepiej trzymała się ryby. Smaż na gorącym oleju z obu stron na złoty kolor ok. 8 minut.


Dobra rada:
Do panierki możesz dodać płatki suszonego chili – ryba będzie miała bardziej wyrazisty smak.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Ryba marynowana w maślance w stylu południowoamerykańskim
Często smażysz rybę w panierce złożonej z jajka i bułki tartej? Pora na coś zupełnie nowego! A gdyby tak unowocześnić ten przepis? Ryba marynowana w maślance i mące kukurydzianej to ciekawa – południowoamerykańska! – odmiana.
Dla kogo?
Dla wszystkich, którym znudził się już tradycyjny sposób na smażoną rybę. Bo czasem warto coś zmienić!
Na jaką okazję?
Ryba marynowana w maślance w stylu południowoamerykańskim sprawdzi się zawsze wtedy, gdy masz ochotę na rybne specjały. To prosty przepis, więc nie może się nie udać.
Czy wiesz, że?
Mąka kukurydziana nie zawiera glutenu, przez co jest ważnym produktem dla osób będących na diecie bezglutenowej. To znakomity zamiennik mąki pszennej.
Dla urozmaicenia:
Jeśli chcesz, żeby ryba miała ostrzejszy smak, dodaj do panierki szczyptę chili w proszku lub płatki suszonego.