Ryba marynowana w maślance w stylu południowoamerykańskim przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Ryba marynowana w maślance w stylu południowoamerykańskim

Autor: Piotr Murawski

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
39 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
40 min.
ilość porcji
5 os.
Drukuj

22 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

54 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

800 gramów

1 opakowanie

2 szklanki

100 mililitrów

1.5 szklanki

1 łyżeczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Na żeliwnej patelni rozgrzej olej.

Ryba marynowana w maślance w stylu południowoamerykańskim - Krok 1

Krok 2

Do płytkiej miski wlej maślankę. W drugiej płytkiej misce wymieszaj przyprawę Cajun Knorr z mąką kukurydzianą.

Ryba marynowana w maślance w stylu południowoamerykańskim - Krok 2

Krok 3

Każdy z filetów zanurz najpierw w maślance, a następnie opanieruj w mące. Mąkę dociśnij dłonią, aby lepiej trzymała się ryby. Smaż na gorącym oleju z obu stron na złoty kolor ok. 8 minut.

Ryba marynowana w maślance w stylu południowoamerykańskim - Krok 3
Piotr  Murawski

Dobra rada:

Do panierki możesz dodać płatki suszonego chili – ryba będzie miała bardziej wyrazisty smak.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ryba marynowana w maślance w stylu południowoamerykańskim - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ryba marynowana w maślance w stylu południowoamerykańskim - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ryba marynowana w maślance w stylu południowoamerykańskim - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ryba marynowana w maślance w stylu południowoamerykańskim - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ryba marynowana w maślance w stylu południowoamerykańskim - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ryba marynowana w maślance w stylu południowoamerykańskim - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ryba marynowana w maślance w stylu południowoamerykańskim - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Ryba marynowana w maślance w stylu południowoamerykańskim - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Samosy
czas przygotowania
20 min.
stopień trudności

łatwe

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Ryba marynowana w maślance w stylu południowoamerykańskimRyba marynowana w maślance w stylu południowoamerykańskim

Często smażysz rybę w panierce złożonej z jajka i bułki tartej? Pora na coś zupełnie nowego! A gdyby tak unowocześnić ten przepis? Ryba marynowana w maślance i mące kukurydzianej to ciekawa – południowoamerykańska! – odmiana.

Dla kogo?

Dla wszystkich, którym znudził się już tradycyjny sposób na smażoną rybę. Bo czasem warto coś zmienić!

Na jaką okazję?

Ryba marynowana w maślance w stylu południowoamerykańskim sprawdzi się zawsze wtedy, gdy masz ochotę na rybne specjały. To prosty przepis, więc nie może się nie udać.

Czy wiesz, że?

Mąka kukurydziana nie zawiera glutenu, przez co jest ważnym produktem dla osób będących na diecie bezglutenowej. To znakomity zamiennik mąki pszennej.

Dla urozmaicenia:

Jeśli chcesz, żeby ryba miała ostrzejszy smak, dodaj do panierki szczyptę chili w proszku lub płatki suszonego.