
Składniki
600 gramów
50 gramów
100 mililitrów
200 gramów
200 gramów
200 gramów
200 gramów
1 szczypta
1 szczypta
50 gramów
100 gramów
2 łyżki
1 pęczek
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Rybę pokrój na mniejsze kawałki, oprósz solą, pieprzem, oprósz w mące kukurydzianej.

Krok 2
Rybą usmaż na patelni.

Krok 3
Cebulę pokrój w piórka. Paprykę, ogórki i grzyby odcedź z zalewy, pokrój w cienkie paseczki. Posiekaj natkę pietruszki.

Krok 4
Na rozgrzanej patelni po smażeniu ryby, podsmaż cebule, gdy się zeszkli, dodaj ogórki paprykę i grzyby, wszystko razem smaż chwilę, dodaj koncentrat pomidorowy, musztardę i ketchup. Składniki smaż razem 2-3 minuty, mieszając cały czas (uważaj będzie pryskało).

Krok 5
Sos dopraw do smaku pieprzem, cukrem i ostrą papryką, dodaj natkę pietruszki.

Krok 6
Rybę podawaj na zimno lub na ciepło według uznania.


Dobra rada:
Do tego sosu możesz wykorzystać marynowaną cebulkę perłową – wtedy wszystkie składniki pokrój w kostkę.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Ketchup Hellmann's Pikantny
Więcej przepisów z użyciem tego produktuTradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.
Czytaj więcejWigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?
Czytaj więcej