
Składniki
600 gramów
50 gramów
100 mililitrów
200 gramów
200 gramów
200 gramów
200 gramów
1 szczypta
1 szczypta
50 gramów
100 gramów
2 łyżki
1 pęczek
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Rybę pokrój na mniejsze kawałki, oprósz solą, pieprzem, oprósz w mące kukurydzianej.

Krok 2
Rybą usmaż na patelni.

Krok 3
Cebulę pokrój w piórka. Paprykę, ogórki i grzyby odcedź z zalewy, pokrój w cienkie paseczki. Posiekaj natkę pietruszki.

Krok 4
Na rozgrzanej patelni po smażeniu ryby, podsmaż cebule, gdy się zeszkli, dodaj ogórki paprykę i grzyby, wszystko razem smaż chwilę, dodaj koncentrat pomidorowy, musztardę i ketchup. Składniki smaż razem 2-3 minuty, mieszając cały czas (uważaj będzie pryskało).

Krok 5
Sos dopraw do smaku pieprzem, cukrem i ostrą papryką, dodaj natkę pietruszki.

Krok 6
Rybę podawaj na zimno lub na ciepło według uznania.


Dobra rada:
Do tego sosu możesz wykorzystać marynowaną cebulkę perłową – wtedy wszystkie składniki pokrój w kostkę.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Ketchup Hellmann's Pikantny
Więcej przepisów z użyciem tego produktuRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcejRosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.
Czytaj więcej