Ryba po cygańsku - przepis z ogórkiem: po zbójnicku | Przepisy pixel

Ryba po cygańsku

NOWY PRZEPIS

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

2

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
25 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

61 osób wydrukowało

Pobierz pdf

25 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

600 gramów

50 gramów

100 mililitrów

200 gramów

200 gramów

200 gramów

200 gramów

1 szczypta

1 szczypta

50 gramów

100 gramów

2 łyżki

1 pęczek

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Rybę pokrój na mniejsze kawałki, oprósz solą, pieprzem, oprósz w mące kukurydzianej.

Ryba po cygańsku - Krok 1

Krok 2

Rybą usmaż na patelni.

Ryba po cygańsku - Krok 2

Krok 3

Cebulę pokrój w piórka. Paprykę, ogórki i grzyby odcedź z zalewy, pokrój w cienkie paseczki. Posiekaj natkę pietruszki.

Ryba po cygańsku - Krok 3

Krok 4

Na rozgrzanej patelni po smażeniu ryby, podsmaż cebule, gdy się zeszkli, dodaj ogórki paprykę i grzyby, wszystko razem smaż chwilę, dodaj koncentrat pomidorowy, musztardę i ketchup. Składniki smaż razem 2-3 minuty, mieszając cały czas (uważaj będzie pryskało).

Ryba po cygańsku - Krok 4

Krok 5

Sos dopraw do smaku pieprzem, cukrem i ostrą papryką, dodaj natkę pietruszki.

Ryba po cygańsku - Krok 5

Krok 6

Rybę podawaj na zimno lub na ciepło według uznania.

Ryba po cygańsku - Krok 6
przepisy.pl

Dobra rada:

Do tego sosu możesz wykorzystać marynowaną cebulkę perłową – wtedy wszystkie składniki pokrój w kostkę. 

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ryba po cygańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ryba po cygańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ryba po cygańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ryba po cygańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ryba po cygańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ryba po cygańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ryba po cygańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Ryba po cygańsku - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej