Ryż gotowany po chińsku przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Ryż gotowany po chińsku

Autor: martaS

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

3 szklanki

1 sztuka

2 szklanki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ryż wsyp do garnka, płucz go w wodzie i odcedzaj. Czynność tę wykonaj 3-4 razy, aby woda, którą płuczesz ryż nie zabarwiała się na mleczny kolor.

Krok 2

Teraz dolej 3 szklanki wody i zagotuj ją wraz z kostką Knorr.

Krok 3

Po doprowadzeniu do wrzenia gotuj przez 2 minuty, a następnie zmniejsz palnik, przykryj garnek i gotuj przez 20 minut.

Krok 4

Ryż jest gotowy, gdy całkowicie wchłonie wodę. Po wyłączeniu palnika, trzymaj ryż pod przykryciem jeszcze 10 minut.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ryż gotowany po chińsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ryż gotowany po chińsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ryż gotowany po chińsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ryż gotowany po chińsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ryż gotowany po chińsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ryż gotowany po chińsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ryż gotowany po chińsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Ryż gotowany po chińsku - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.

Czytaj więcej

Cukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.

Czytaj więcej