
Składniki
3 szklanki
1 sztuka
2 szklanki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ryż wsyp do garnka, płucz go w wodzie i odcedzaj. Czynność tę wykonaj 3-4 razy, aby woda, którą płuczesz ryż nie zabarwiała się na mleczny kolor.
Krok 2
Teraz dolej 3 szklanki wody i zagotuj ją wraz z kostką Knorr.
Krok 3
Po doprowadzeniu do wrzenia gotuj przez 2 minuty, a następnie zmniejsz palnik, przykryj garnek i gotuj przez 20 minut.
Krok 4
Ryż jest gotowy, gdy całkowicie wchłonie wodę. Po wyłączeniu palnika, trzymaj ryż pod przykryciem jeszcze 10 minut.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Szlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!
Czytaj więcejPolędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.
Czytaj więcej

































