Koreczki naleśnikowe ze szpinakiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Koreczki naleśnikowe ze szpinakiem

Autor: Angie

ratingratingratingratingrating

2

heart
7 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

5 osób wydrukowało

Pobierz pdf

15 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

150 gramów

1 szczypta

250 mililitrów

2 sztuki

1 sztuka

200 gramów

60 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mąkę przesiać, dodać jajka, mleko i sól. Zmiksować dokładnie. Na patelni dobrze rozgrzać olej i smażyc naleśniki z obu stron.

Krok 2

patelnie rozgrzać, wlać 1 łyżke oliwy i wrzucić szpinak. Poddusić chwilę by zwiędł, dodać przyprawę w kostce czosnek i wymieszać. Zdjąć z ognia, dodać ricottę i wymieszać.

Krok 3

Na naleśnikach rozsmarować szpinak z serkiem i zwijac w rulony. Pokroić w poprzek i nadziać na wykałaczkę. Doskonale smakują ciepłe jak i na zimno.

Angie

Dobra rada:

Szpinak może towarzyszyć ci w posiłkach przez cały dzień – w kanapce na śniadanie, sałatce do obiadu czy z makaronem na wykwintną kolację!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Koreczki naleśnikowe ze szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Koreczki naleśnikowe ze szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Koreczki naleśnikowe ze szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Koreczki naleśnikowe ze szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Koreczki naleśnikowe ze szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Koreczki naleśnikowe ze szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Koreczki naleśnikowe ze szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Koreczki naleśnikowe ze szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Szlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!

Czytaj więcej

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.

Czytaj więcej