Koreczki naleśnikowe ze szpinakiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Koreczki naleśnikowe ze szpinakiem

Autor: Angie

ratingratingratingratingrating

2

heart
7 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

5 osób wydrukowało

Pobierz pdf

15 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

150 gramów

1 szczypta

250 mililitrów

2 sztuki

1 sztuka

200 gramów

60 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mąkę przesiać, dodać jajka, mleko i sól. Zmiksować dokładnie. Na patelni dobrze rozgrzać olej i smażyc naleśniki z obu stron.

Krok 2

patelnie rozgrzać, wlać 1 łyżke oliwy i wrzucić szpinak. Poddusić chwilę by zwiędł, dodać przyprawę w kostce czosnek i wymieszać. Zdjąć z ognia, dodać ricottę i wymieszać.

Krok 3

Na naleśnikach rozsmarować szpinak z serkiem i zwijac w rulony. Pokroić w poprzek i nadziać na wykałaczkę. Doskonale smakują ciepłe jak i na zimno.

Angie

Dobra rada:

Szpinak może towarzyszyć ci w posiłkach przez cały dzień – w kanapce na śniadanie, sałatce do obiadu czy z makaronem na wykwintną kolację!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Koreczki naleśnikowe ze szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Koreczki naleśnikowe ze szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Koreczki naleśnikowe ze szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Koreczki naleśnikowe ze szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Koreczki naleśnikowe ze szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Koreczki naleśnikowe ze szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Koreczki naleśnikowe ze szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Koreczki naleśnikowe ze szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej