
Składniki
150 gramów
1 szczypta
250 mililitrów
2 sztuki
1 sztuka
200 gramów
60 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mąkę przesiać, dodać jajka, mleko i sól. Zmiksować dokładnie. Na patelni dobrze rozgrzać olej i smażyc naleśniki z obu stron.
Krok 2
patelnie rozgrzać, wlać 1 łyżke oliwy i wrzucić szpinak. Poddusić chwilę by zwiędł, dodać przyprawę w kostce czosnek i wymieszać. Zdjąć z ognia, dodać ricottę i wymieszać.
Krok 3
Na naleśnikach rozsmarować szpinak z serkiem i zwijac w rulony. Pokroić w poprzek i nadziać na wykałaczkę. Doskonale smakują ciepłe jak i na zimno.

Dobra rada:
Szpinak może towarzyszyć ci w posiłkach przez cały dzień – w kanapce na śniadanie, sałatce do obiadu czy z makaronem na wykwintną kolację!
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Przyprawa w Mini kostkach Czosnek Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej