Koreczki naleśnikowe ze szpinakiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Koreczki naleśnikowe ze szpinakiem

Autor: Angie

ratingratingratingratingrating

2

heart
7 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

5 osób wydrukowało

Pobierz pdf

15 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

150 gramów

1 szczypta

250 mililitrów

2 sztuki

1 sztuka

200 gramów

60 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mąkę przesiać, dodać jajka, mleko i sól. Zmiksować dokładnie. Na patelni dobrze rozgrzać olej i smażyc naleśniki z obu stron.

Krok 2

patelnie rozgrzać, wlać 1 łyżke oliwy i wrzucić szpinak. Poddusić chwilę by zwiędł, dodać przyprawę w kostce czosnek i wymieszać. Zdjąć z ognia, dodać ricottę i wymieszać.

Krok 3

Na naleśnikach rozsmarować szpinak z serkiem i zwijac w rulony. Pokroić w poprzek i nadziać na wykałaczkę. Doskonale smakują ciepłe jak i na zimno.

Angie

Dobra rada:

Szpinak może towarzyszyć ci w posiłkach przez cały dzień – w kanapce na śniadanie, sałatce do obiadu czy z makaronem na wykwintną kolację!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Koreczki naleśnikowe ze szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Koreczki naleśnikowe ze szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Koreczki naleśnikowe ze szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Koreczki naleśnikowe ze szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Koreczki naleśnikowe ze szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Koreczki naleśnikowe ze szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Koreczki naleśnikowe ze szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Koreczki naleśnikowe ze szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Jajka panierowane
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej