
Składniki
1 sztuka
700 gramów
2 łyżki
2 sztuki
2 sztuki
300 gramów
4 łyżki
1 pęczek
2 szczypty
1 szczypta
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Formę na tartę o średnicy 24 cm wykładamy ciastem i podpiekamy w 200 stopniach około 12-14 minut.
Krok 2
Posiekaną cebulę i pieczarki podsmażamy na maśle do czasu az woda odparuje. Dodajemy kosteczkę pietruszkową, sól i pieprz do smaku. Wykładamy na kruche ciasto.
Krok 3
Ser mieszamy z jajkami, szczypiorkiem i śmietaną. Dodajemy soli i pieprzu. Polewamy tartę.
Krok 4
Pieczemy około 30 minut w 180 stopniach (do zrumienienia wierzchu).
Przepisy w Waszym wykonaniu
Przyprawa w Mini kostkach Pietruszka Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuMarynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej