Tarta pieczarkowo serowa przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Tarta pieczarkowo serowa

Autor: Kasia G.

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

0 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

700 gramów

2 łyżki

2 sztuki

2 sztuki

300 gramów

4 łyżki

1 pęczek

2 szczypty

1 szczypta

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Formę na tartę o średnicy 24 cm wykładamy ciastem i podpiekamy w 200 stopniach około 12-14 minut.

Krok 2

Posiekaną cebulę i pieczarki podsmażamy na maśle do czasu az woda odparuje. Dodajemy kosteczkę pietruszkową, sól i pieprz do smaku. Wykładamy na kruche ciasto.

Krok 3

Ser mieszamy z jajkami, szczypiorkiem i śmietaną. Dodajemy soli i pieprzu. Polewamy tartę.

Krok 4

Pieczemy około 30 minut w 180 stopniach (do zrumienienia wierzchu).

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Tarta pieczarkowo serowa  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Tarta pieczarkowo serowa  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Tarta pieczarkowo serowa  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Tarta pieczarkowo serowa  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Tarta pieczarkowo serowa  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Tarta pieczarkowo serowa  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Tarta pieczarkowo serowa  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Tarta pieczarkowo serowa  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Ziemniaki Bolognese
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej

Przekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.

Czytaj więcej