Tarta pieczarkowo serowa przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Tarta pieczarkowo serowa

Autor: Kasia G.

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

9 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

700 gramów

2 łyżki

2 sztuki

2 sztuki

300 gramów

4 łyżki

1 pęczek

2 szczypty

1 szczypta

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Formę na tartę o średnicy 24 cm wykładamy ciastem i podpiekamy w 200 stopniach około 12-14 minut.

Krok 2

Posiekaną cebulę i pieczarki podsmażamy na maśle do czasu az woda odparuje. Dodajemy kosteczkę pietruszkową, sól i pieprz do smaku. Wykładamy na kruche ciasto.

Krok 3

Ser mieszamy z jajkami, szczypiorkiem i śmietaną. Dodajemy soli i pieprzu. Polewamy tartę.

Krok 4

Pieczemy około 30 minut w 180 stopniach (do zrumienienia wierzchu).

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Tarta pieczarkowo serowa  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Tarta pieczarkowo serowa  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Tarta pieczarkowo serowa  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Tarta pieczarkowo serowa  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Tarta pieczarkowo serowa  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Tarta pieczarkowo serowa  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Tarta pieczarkowo serowa  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Tarta pieczarkowo serowa  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej