Tarta pieczarkowo serowa przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Tarta pieczarkowo serowa

Autor: Kasia G.

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

8 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

700 gramów

2 łyżki

2 sztuki

2 sztuki

300 gramów

4 łyżki

1 pęczek

2 szczypty

1 szczypta

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Formę na tartę o średnicy 24 cm wykładamy ciastem i podpiekamy w 200 stopniach około 12-14 minut.

Krok 2

Posiekaną cebulę i pieczarki podsmażamy na maśle do czasu az woda odparuje. Dodajemy kosteczkę pietruszkową, sól i pieprz do smaku. Wykładamy na kruche ciasto.

Krok 3

Ser mieszamy z jajkami, szczypiorkiem i śmietaną. Dodajemy soli i pieprzu. Polewamy tartę.

Krok 4

Pieczemy około 30 minut w 180 stopniach (do zrumienienia wierzchu).

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Tarta pieczarkowo serowa  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Tarta pieczarkowo serowa  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Tarta pieczarkowo serowa  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Tarta pieczarkowo serowa  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Tarta pieczarkowo serowa  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Tarta pieczarkowo serowa  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Tarta pieczarkowo serowa  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Tarta pieczarkowo serowa  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
Najnowsze artykuły

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać?

Czytaj więcej

Słodycz miodu fantastycznie kontrastuje z goryczkowym smakiem musztardy. Nic więc dziwnego, że sos musztardowo-miodowy świetnie komponuje się z wieloma składnikami – zwłaszcza o naturalnie łagodnym smaku. Korzystaj z niego zawsze wtedy, gdy twoim potrawom brakuje wyrazu. Prosty w przygotowaniu sos miodowo-musztardowy do burgera pasuje tak samo dobrze, jak do ryb, sałatek, pieczonych mięs, a nawet kanapek.

Czytaj więcej