
Składniki
1 sztuka
700 gramów
2 łyżki
2 sztuki
2 sztuki
300 gramów
4 łyżki
1 pęczek
2 szczypty
1 szczypta
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Formę na tartę o średnicy 24 cm wykładamy ciastem i podpiekamy w 200 stopniach około 12-14 minut.
Krok 2
Posiekaną cebulę i pieczarki podsmażamy na maśle do czasu az woda odparuje. Dodajemy kosteczkę pietruszkową, sól i pieprz do smaku. Wykładamy na kruche ciasto.
Krok 3
Ser mieszamy z jajkami, szczypiorkiem i śmietaną. Dodajemy soli i pieprzu. Polewamy tartę.
Krok 4
Pieczemy około 30 minut w 180 stopniach (do zrumienienia wierzchu).
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Przyprawa w Mini kostkach Pietruszka Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej