
Składniki
1 sztuka
700 gramów
2 łyżki
2 sztuki
2 sztuki
300 gramów
4 łyżki
1 pęczek
2 szczypty
1 szczypta
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Formę na tartę o średnicy 24 cm wykładamy ciastem i podpiekamy w 200 stopniach około 12-14 minut.
Krok 2
Posiekaną cebulę i pieczarki podsmażamy na maśle do czasu az woda odparuje. Dodajemy kosteczkę pietruszkową, sól i pieprz do smaku. Wykładamy na kruche ciasto.
Krok 3
Ser mieszamy z jajkami, szczypiorkiem i śmietaną. Dodajemy soli i pieprzu. Polewamy tartę.
Krok 4
Pieczemy około 30 minut w 180 stopniach (do zrumienienia wierzchu).
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Przyprawa w Mini kostkach Pietruszka Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..
Czytaj więcejSuszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!
Czytaj więcej

































