Tarta pieczarkowo serowa przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Tarta pieczarkowo serowa

Autor: Kasia G.

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

700 gramów

2 łyżki

2 sztuki

2 sztuki

300 gramów

4 łyżki

1 pęczek

2 szczypty

1 szczypta

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Formę na tartę o średnicy 24 cm wykładamy ciastem i podpiekamy w 200 stopniach około 12-14 minut.

Krok 2

Posiekaną cebulę i pieczarki podsmażamy na maśle do czasu az woda odparuje. Dodajemy kosteczkę pietruszkową, sól i pieprz do smaku. Wykładamy na kruche ciasto.

Krok 3

Ser mieszamy z jajkami, szczypiorkiem i śmietaną. Dodajemy soli i pieprzu. Polewamy tartę.

Krok 4

Pieczemy około 30 minut w 180 stopniach (do zrumienienia wierzchu).

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Tarta pieczarkowo serowa  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Tarta pieczarkowo serowa  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Tarta pieczarkowo serowa  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Tarta pieczarkowo serowa  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Tarta pieczarkowo serowa  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Tarta pieczarkowo serowa  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Tarta pieczarkowo serowa  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Tarta pieczarkowo serowa  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Kutia to danie, które co roku pojawia się na wigilijnym stole. Nie spotkaliście się nigdy z tym przysmakiem? Najwyższa pora, by to zmienić! Podpowiadamy, z jakich składników można przygotować kutię.

Czytaj więcej

Bez nich większość osób nie wyobraża sobie kolacji wigilijnej. Uszka są nieodłącznym dodatkiem do tradycyjnego barszczu czerwonego. Kształtne i wypełnione apetycznym nadzieniem są na tyle smaczne, że ich najwięksi miłośnicy zajadają się nimi także podczas świątecznych obiadów.

Czytaj więcej