Tarta pieczarkowo serowa przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Tarta pieczarkowo serowa

Autor: Kasia G.

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

700 gramów

2 łyżki

2 sztuki

2 sztuki

300 gramów

4 łyżki

1 pęczek

2 szczypty

1 szczypta

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Formę na tartę o średnicy 24 cm wykładamy ciastem i podpiekamy w 200 stopniach około 12-14 minut.

Krok 2

Posiekaną cebulę i pieczarki podsmażamy na maśle do czasu az woda odparuje. Dodajemy kosteczkę pietruszkową, sól i pieprz do smaku. Wykładamy na kruche ciasto.

Krok 3

Ser mieszamy z jajkami, szczypiorkiem i śmietaną. Dodajemy soli i pieprzu. Polewamy tartę.

Krok 4

Pieczemy około 30 minut w 180 stopniach (do zrumienienia wierzchu).

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Tarta pieczarkowo serowa  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Tarta pieczarkowo serowa  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Tarta pieczarkowo serowa  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Tarta pieczarkowo serowa  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Tarta pieczarkowo serowa  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Tarta pieczarkowo serowa  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Tarta pieczarkowo serowa  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Tarta pieczarkowo serowa  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Ziemniaki Bolognese
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Mała, owalna, fioletowa – oto ona, królowa stołu! Śliwka podbiła serca wielu i nie ma się co dziwić. Uwodzi smakiem, kusi kolorem, nęci składnikami odżywczymi. Aż ciężko się jej oprzeć! Daj się ponieść jej urokom i poznaj śliwkę od zupełnie innej strony.

Czytaj więcej

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej