Dieta obniżająca cholesterol 1500 kcal
105 przepisów - 21 dni
Ryż z jogurtem naturalnym z prażonym jabłkiem z miętą
łatwe
195 osób zapisało

Składniki
120 gramów
300 gramów
4 sztuki
4 łyżeczki
4 sztuki
4 łyżeczki
Przygotowanie krok po kroku
Wartości odżywcze
Krok 1
Umyte jabłka pokrój w drobną kosteczkę. Przełóż do miski, zasyp cukrem i cynamonem, dokładnie wymieszaj i na kilka minut odstawić.

Krok 2
Wyłóż jabłka na patelnię, podlej wodą i duś do miękkości.

Krok 3
Ugotuj ryż według przepisu na opakowaniu.

Krok 4
Ugotowany ryż przełóż na talerz, polej go jogurtem, a na wierzch wyłóż uduszone jabłka. Całość przyozdób listkami świeżej mięty.


Dobra rada:
Posiłek jest źródłem: potasu, wapnia, fosforu, cynku, manganu, witamin: C, B2, B12 oraz kwasu foliowego.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej