Dieta obniżająca cholesterol 1500 kcal
105 przepisów - 21 dni
Ryż z jogurtem naturalnym z prażonym jabłkiem z miętą
łatwe
195 osób zapisało

Składniki
120 gramów
300 gramów
4 sztuki
4 łyżeczki
4 sztuki
4 łyżeczki
Przygotowanie krok po kroku
Wartości odżywcze
Krok 1
Umyte jabłka pokrój w drobną kosteczkę. Przełóż do miski, zasyp cukrem i cynamonem, dokładnie wymieszaj i na kilka minut odstawić.

Krok 2
Wyłóż jabłka na patelnię, podlej wodą i duś do miękkości.

Krok 3
Ugotuj ryż według przepisu na opakowaniu.

Krok 4
Ugotowany ryż przełóż na talerz, polej go jogurtem, a na wierzch wyłóż uduszone jabłka. Całość przyozdób listkami świeżej mięty.


Dobra rada:
Posiłek jest źródłem: potasu, wapnia, fosforu, cynku, manganu, witamin: C, B2, B12 oraz kwasu foliowego.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcej