Ryż z jogurtem naturalnym z prażonym jabłkiem z miętą przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Dieta obniżająca cholesterol 1500 kcal

105 przepisów - 21 dni

Ryż z jogurtem naturalnym z prażonym jabłkiem z miętą

Autor: mgr inż. Sylwia Gugała-Mirosz

ratingratingratingratingrating

8

heart
56 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

30 osób wydrukowało

Pobierz pdf

195 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

120 gramów

300 gramów

4 sztuki

4 łyżeczki

4 sztuki

4 łyżeczki

Przygotowanie krok po kroku

Wartości odżywcze

Krok 1

Umyte jabłka pokrój w drobną kosteczkę. Przełóż do miski, zasyp cukrem i cynamonem, dokładnie wymieszaj i na kilka minut odstawić.

Ryż z jogurtem naturalnym z prażonym jabłkiem z miętą - Krok 1

Krok 2

Wyłóż jabłka na patelnię, podlej wodą i duś do miękkości.

Ryż z jogurtem naturalnym z prażonym jabłkiem z miętą - Krok 2

Krok 3

Ugotuj ryż według przepisu na opakowaniu.

Ryż z jogurtem naturalnym z prażonym jabłkiem z miętą - Krok 3

Krok 4

Ugotowany ryż przełóż na talerz, polej go jogurtem, a na wierzch wyłóż uduszone jabłka. Całość przyozdób listkami świeżej mięty.

Ryż z jogurtem naturalnym z prażonym jabłkiem z miętą - Krok 4
mgr inż. Sylwia Gugała-Mirosz

Dobra rada:

Posiłek jest źródłem: potasu, wapnia, fosforu, cynku, manganu, witamin: C, B2, B12 oraz kwasu foliowego.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ryż z jogurtem naturalnym z prażonym jabłkiem z miętą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ryż z jogurtem naturalnym z prażonym jabłkiem z miętą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ryż z jogurtem naturalnym z prażonym jabłkiem z miętą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ryż z jogurtem naturalnym z prażonym jabłkiem z miętą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ryż z jogurtem naturalnym z prażonym jabłkiem z miętą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ryż z jogurtem naturalnym z prażonym jabłkiem z miętą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ryż z jogurtem naturalnym z prażonym jabłkiem z miętą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Ryż z jogurtem naturalnym z prażonym jabłkiem z miętą - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Chrupiące kalmary z ryżem
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

łatwe

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej