Składniki
1 szczypta
1 łyżeczka
1 szczypta
2 sztuki
1 plaster
1 plaster
1 szczypta
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Od kromki chleba (najlepiej pełnoziarnistego, aczkolwiek wedle uznania) wykroić całe wnętrze, uważając, żeby nie uszkodzić skórki.
Krok 2
Na patelni rozpuścić odrobinę masła i obydwie części kromki podsmażyć lekko z jednej strony.
Krok 3
Przewróciwszy chleb na patelni do wnętrza skórki wbić 2 jajka, tak, żeby ją wypełnić. Dodać do nich pieprz, sól oraz szczyptę ziół wedle własnego uznania. Natomiast na wnętrze chlebka położyć plasterek sera i smażyć całość pod przykryciem.
Krok 4
Zdjąć z patelni najlepiej, jak tylko biało na samej górze zacznie się ścinać. Najlepszy efekt jest, kiedy żółtka są jeszcze lekko płynne. Podawać z pomidorkami.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Jeszcze kilka lat temu sushi uznawano za egzotyczny przysmak, którego w Polsce skosztować można było tylko w nielicznych restauracjach, specjalizujących się w tej japońskiej potrawie. Z biegiem czasu lokali z sushi pojawiało się coraz więcej, w tym momencie serwowane bywa w licznych food truckach, a apetyczne rolki można zjeść nawet w biegu.
Czytaj więcejNuggetsy to pyszne chrupiące kąski, które w szybki sposób można przygotować w domu. Najlepiej smakują w towarzystwie aromatycznych sosów i frytek. Jesteście ciekawi, jak zrobić domowe nuggetsy? Koniecznie zostańcie z nami i poznajcie kilka wskazówek, które pozwolą Wam cieszyć się smakiem nuggetsów w pysznej panierce.
Czytaj więcej