Sadzone w chlebie przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sadzone w chlebie

Autor: Piotr Cejmer

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 szczypta

1 łyżeczka

1 szczypta

2 sztuki

1 plaster

1 plaster

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Od kromki chleba (najlepiej pełnoziarnistego, aczkolwiek wedle uznania) wykroić całe wnętrze, uważając, żeby nie uszkodzić skórki.

Krok 2

Na patelni rozpuścić odrobinę masła i obydwie części kromki podsmażyć lekko z jednej strony.

Krok 3

Przewróciwszy chleb na patelni do wnętrza skórki wbić 2 jajka, tak, żeby ją wypełnić. Dodać do nich pieprz, sól oraz szczyptę ziół wedle własnego uznania. Natomiast na wnętrze chlebka położyć plasterek sera i smażyć całość pod przykryciem.

Krok 4

Zdjąć z patelni najlepiej, jak tylko biało na samej górze zacznie się ścinać. Najlepszy efekt jest, kiedy żółtka są jeszcze lekko płynne. Podawać z pomidorkami.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sadzone w chlebie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sadzone w chlebie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sadzone w chlebie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sadzone w chlebie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sadzone w chlebie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sadzone w chlebie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sadzone w chlebie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sadzone w chlebie - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
Najnowsze artykuły

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej