Sadzone w chlebie przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sadzone w chlebie

Autor: Piotr Cejmer

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 szczypta

1 łyżeczka

1 szczypta

2 sztuki

1 plaster

1 plaster

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Od kromki chleba (najlepiej pełnoziarnistego, aczkolwiek wedle uznania) wykroić całe wnętrze, uważając, żeby nie uszkodzić skórki.

Krok 2

Na patelni rozpuścić odrobinę masła i obydwie części kromki podsmażyć lekko z jednej strony.

Krok 3

Przewróciwszy chleb na patelni do wnętrza skórki wbić 2 jajka, tak, żeby ją wypełnić. Dodać do nich pieprz, sól oraz szczyptę ziół wedle własnego uznania. Natomiast na wnętrze chlebka położyć plasterek sera i smażyć całość pod przykryciem.

Krok 4

Zdjąć z patelni najlepiej, jak tylko biało na samej górze zacznie się ścinać. Najlepszy efekt jest, kiedy żółtka są jeszcze lekko płynne. Podawać z pomidorkami.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sadzone w chlebie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sadzone w chlebie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sadzone w chlebie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sadzone w chlebie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sadzone w chlebie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sadzone w chlebie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sadzone w chlebie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sadzone w chlebie - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej