Sadzone w chlebie przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sadzone w chlebie

Autor: Piotr Cejmer

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 szczypta

1 łyżeczka

1 szczypta

2 sztuki

1 plaster

1 plaster

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Od kromki chleba (najlepiej pełnoziarnistego, aczkolwiek wedle uznania) wykroić całe wnętrze, uważając, żeby nie uszkodzić skórki.

Krok 2

Na patelni rozpuścić odrobinę masła i obydwie części kromki podsmażyć lekko z jednej strony.

Krok 3

Przewróciwszy chleb na patelni do wnętrza skórki wbić 2 jajka, tak, żeby ją wypełnić. Dodać do nich pieprz, sól oraz szczyptę ziół wedle własnego uznania. Natomiast na wnętrze chlebka położyć plasterek sera i smażyć całość pod przykryciem.

Krok 4

Zdjąć z patelni najlepiej, jak tylko biało na samej górze zacznie się ścinać. Najlepszy efekt jest, kiedy żółtka są jeszcze lekko płynne. Podawać z pomidorkami.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sadzone w chlebie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sadzone w chlebie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sadzone w chlebie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sadzone w chlebie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sadzone w chlebie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sadzone w chlebie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sadzone w chlebie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sadzone w chlebie - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Kanapki z twarożkiem
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej