Sałatka z arbuzem i serem owczym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Dieta obniżająca cholesterol 2000 kcal

105 przepisów - 21 dni

Sałatka z arbuzem i serem owczym

Autor: mgr inż. Sylwia Gugała-Mirosz

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
5 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
10 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

50 osób wydrukowało

Pobierz pdf

40 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

800 gramów

80 gramów

4 sztuki

1 sztuka

4 łyżki

8 sztuk

sos:

3 łyżki

2 łyżki

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Wartości odżywcze

Krok 1

Pomidory sparz, obierz ze skórki i pokrój w kostkę.

Sałatka z arbuzem i serem owczym - Krok 1

Krok 2

Cebulę obierz z łuski i pokrój w plasterki.

Sałatka z arbuzem i serem owczym - Krok 2

Krok 3

Arbuza obierz, usuń pestki i pokrój w kostkę. Ser także pokrój w kostkę.

Sałatka z arbuzem i serem owczym - Krok 3

Krok 4

W miseczce wymieszaj olej z sokiem z cytryny i posiekaną miętą. Arbuz, pomidory i cebulę polej sosem i delikatnie wymieszaj.

Sałatka z arbuzem i serem owczym - Krok 4

Krok 5

Tak przygotowaną sałatkę posyp serem owczym i prażonymi pestkami dyni.

Sałatka z arbuzem i serem owczym - Krok 5
mgr inż. Sylwia Gugała-Mirosz

Dobra rada:

Posiłek jest dobrym źródłem: potasu, fosforu, magnezu, żelazo, miedzi, witamin A,  E,  B6, C.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka z arbuzem i serem owczym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka z arbuzem i serem owczym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka z arbuzem i serem owczym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka z arbuzem i serem owczym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka z arbuzem i serem owczym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka z arbuzem i serem owczym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka z arbuzem i serem owczym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka z arbuzem i serem owczym - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej