Dieta obniżająca cholesterol 2000 kcal
105 przepisów - 21 dni

Składniki
800 gramów
80 gramów
4 sztuki
1 sztuka
4 łyżki
8 sztuk
sos:
3 łyżki
2 łyżki
1 łyżka
Przygotowanie krok po kroku
Wartości odżywcze
Krok 1
Pomidory sparz, obierz ze skórki i pokrój w kostkę.

Krok 2
Cebulę obierz z łuski i pokrój w plasterki.

Krok 3
Arbuza obierz, usuń pestki i pokrój w kostkę. Ser także pokrój w kostkę.

Krok 4
W miseczce wymieszaj olej z sokiem z cytryny i posiekaną miętą. Arbuz, pomidory i cebulę polej sosem i delikatnie wymieszaj.

Krok 5
Tak przygotowaną sałatkę posyp serem owczym i prażonymi pestkami dyni.


Dobra rada:
Posiłek jest dobrym źródłem: potasu, fosforu, magnezu, żelazo, miedzi, witamin A, E, B6, C.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej