Sałatka z cukinią i kurczakiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka z cukinią i kurczakiem

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

1

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

15 osób wydrukowało

Pobierz pdf

7 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

600 gramów

1 opakowanie

0.5 sztuki

2 sztuki

1 opakowanie

200 gramów

400 gramów

1 sztuka

null

1 sztuka

4 łyżki

3 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kurczaka umyj, osusz i pokrój w paski, następnie oprósz pieprzem i usmaż na złocisto, odsącz nadmiar tłuszczu na papierowym ręczniku.

Krok 2

Cukinię ( bez nasion ) pokrój pod kątem tak by powstały rąby, sałatę porwij na kawałki, cebulę i oregano posiekaj drobno, paprykę oczyść z pestek i pokrój w paski, pomidorki przekrój na pół, kukurydzę odsącz.

Krok 3

W misce rozrób Knorr 2 w1 z ketchupem i majonezem na gładki sos.

Krok 4

Składniki ułóż warstwami tak by kurczak i pomidory były na wierzchu, polej wszystko sosem.

Krok 5

Sałatkę podawaj udekorowaną grzankami z opakowania Knorr.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka z cukinią i kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka z cukinią i kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka z cukinią i kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka z cukinią i kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka z cukinią i kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka z cukinią i kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka z cukinią i kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka z cukinią i kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej