
Składniki
600 gramów
1 opakowanie
0.5 sztuki
2 sztuki
1 opakowanie
200 gramów
400 gramów
1 sztuka
null
1 sztuka
4 łyżki
3 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Kurczaka umyj, osusz i pokrój w paski, następnie oprósz pieprzem i usmaż na złocisto, odsącz nadmiar tłuszczu na papierowym ręczniku.
Krok 2
Cukinię ( bez nasion ) pokrój pod kątem tak by powstały rąby, sałatę porwij na kawałki, cebulę i oregano posiekaj drobno, paprykę oczyść z pestek i pokrój w paski, pomidorki przekrój na pół, kukurydzę odsącz.
Krok 3
W misce rozrób Knorr 2 w1 z ketchupem i majonezem na gładki sos.
Krok 4
Składniki ułóż warstwami tak by kurczak i pomidory były na wierzchu, polej wszystko sosem.
Krok 5
Sałatkę podawaj udekorowaną grzankami z opakowania Knorr.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Sos sałatkowy 2w1 Sałatka Gyros Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuNie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcej