Sałatka z dyni ze świeżą kolendrą przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Menu dnia

Sałatka z dyni ze świeżą kolendrą

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

30

heart
219 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
20 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

231 osób wydrukowało

Pobierz pdf

396 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

500 gramów

1 opakowanie

1 pęczek

3 łyżki

3 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Dynię obierz i wydrąż środek z pestkami. Miąższ dyni zetrzyj na tarce o grubych oczkach.

Sałatka z dyni ze świeżą kolendrą - Krok 1

Krok 2

Przygotuj paprykowo – ziołowy sos mieszając zawartość opakowania Knorr z trzema łyżkami wody oraz oliwą.

Sałatka z dyni ze świeżą kolendrą - Krok 2

Krok 3

Kolendrę pokrój drobno, wymieszaj ze startą dynią i przełóż do salaterki. Wymieszaj wszystko z przygotowanym sosem i podawaj.

Sałatka z dyni ze świeżą kolendrą - Krok 3
przepisy.pl

Dobra rada:

Aby zaostrzyć nieco smak sałatki dodaj do sosu odrobinę posiekanej papryczki chilli.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka z dyni ze świeżą kolendrą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka z dyni ze świeżą kolendrą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka z dyni ze świeżą kolendrą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka z dyni ze świeżą kolendrą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka z dyni ze świeżą kolendrą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka z dyni ze świeżą kolendrą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka z dyni ze świeżą kolendrą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka z dyni ze świeżą kolendrą - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej

przepisy.pl - Sałatka z dyni ze świeżą kolendrąSałatka z dyni ze świeżą kolendrą

Dynię obierz i wydrąż środek z pestkami. Miąższ dyni zetrzyj na tarce o grubych oczkach.