
Składniki
120 gramów
300 gramów
1 sztuka
4 łyżki
1 sztuka
5 listki
Przygotowanie krok po kroku
Wartości odżywcze
Krok 1
Ćwiartki pomidorów połącz z pokrojoną w kostkę papryką, drobno posiekaną cebulką, podprażonymi na suchej patelni ziarnami słonecznika, listkami bazylii.

Krok 2
Sałatkę wymieszaj z ugotowaną na sypko kaszą.


Dobra rada:
Posiłek jest dobrym źródłem: witaminy B1, miedzi, witaminy C, witaminy A, witaminy E, witaminy B6, folianów.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej