Sałatka z kaszy jaglanej z warzywami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

50 przepisów - 10 dni

Sałatka z kaszy jaglanej z warzywami

Autor: mgr inż. Paulina Gąsiewska

ratingratingratingratingrating

5

heart
385 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
20 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

213 osób wydrukowało

Pobierz pdf

280 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

120 gramów

300 gramów

1 sztuka

4 łyżki

1 sztuka

5 listki

Przygotowanie krok po kroku

Wartości odżywcze

Krok 1

Ćwiartki pomidorów połącz z pokrojoną w kostkę papryką, drobno posiekaną cebulką, podprażonymi na suchej patelni ziarnami słonecznika, listkami bazylii.

Sałatka z kaszy jaglanej z warzywami - Krok 1

Krok 2

Sałatkę wymieszaj z ugotowaną na sypko kaszą.

Sałatka z kaszy jaglanej z warzywami - Krok 2
mgr inż. Paulina  Gąsiewska

Dobra rada:

Posiłek jest dobrym źródłem: witaminy B1, miedzi, witaminy C, witaminy A, witaminy E, witaminy B6, folianów.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka z kaszy jaglanej z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka z kaszy jaglanej z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka z kaszy jaglanej z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka z kaszy jaglanej z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka z kaszy jaglanej z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka z kaszy jaglanej z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka z kaszy jaglanej z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka z kaszy jaglanej z warzywami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej