Dieta obniżająca cholesterol 1500 kcal
105 przepisów - 21 dni

Składniki
4 sztuki
4 sztuki
2 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Wartości odżywcze
Krok 1
Umyte i obrane owoce pokrój w kostkę i wymieszaj.

Krok 2
Podawaj z listkami świeżej mięty.


Dobra rada:
Posiłek jest dobrym źródłem: witaminy C, folianów.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Sałatka z owoców egzotycznych
Masz ochotę na pyszne drugie śniadanie? Nic prostszego! Przygotuj niezwykle smakowitą sałatkę z owoców egzotycznych. Wystarczą Ci jedynie trzy składniki. Wymieszaj kiwi, pomarańczę oraz banana i gotowe!
Dla kogo?
W tej przekąsce bez wątpienia zasmakują wielbiciele owoców. Sałatka doskonale syci oraz orzeźwia. Bardzo łatwo ją spakować na wynos, dlatego idealnie sprawdzi się jako drugie śniadanie do pracy.
Na zdrowie!
Owoce to cenne źródło licznych witamin i składników mineralnych oraz błonnika. Proponowana sałatka owocowa będzie świetnym „dostarczycielem” m.in. witaminy C (99,4 mg, czyli 124% RWS), która wzmacnia naszą odporność, oraz folianów (68,7 µg, czyli 34% RWS), odpowiadających za prawidłowe funkcjonowanie układu krwiotwórczego.
Czy wiesz, że?
Kiwi można spożywać na wiele sposobów – warto dodawać je do sałatek, koktajli, ale te owoce także znakomicie odnajdą się w towarzystwie dań mięsnych.