Sałatka z sałaty radicchio, awokado i pomidorków koktajlowych z chrupkim chlebem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Dieta obniżająca cholesterol 2000 kcal

105 przepisów - 21 dni

Sałatka z sałaty radicchio, awokado i pomidorków koktajlowych z chrupkim chlebem

Autor: mgr inż. Sylwia Gugała-Mirosz

ratingratingratingratingrating

2

heart
9 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

43 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

23 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

280 gramów

2 sztuki

16 sztuk

8 łyżek

8 łyżeczek

2.5 łyżki

8 sztuk

Przygotowanie krok po kroku

Wartości odżywcze

Krok 1

Liście sałaty umyj, osusz i podrzyj na kilka kawałków. Awokado umyj, obierz ze skórki, usuń pestkę, pokrój w kostkę i pokrop sokiem z limonki. Pomidorki umyj, podziel na ćwiartki.

Sałatka z sałaty radicchio, awokado i pomidorków koktajlowych z chrupkim chlebem - Krok 1

Krok 2

Ułóż na talerzu liście sałaty, awokado i pomidorki. Polej oliwą rozmieszaną z pozostałym sokiem z limonki.

Sałatka z sałaty radicchio, awokado i pomidorków koktajlowych z chrupkim chlebem - Krok 2

Krok 3

Pestki słonecznika krótko podpraż na patelni. Posyp sałatkę.

Sałatka z sałaty radicchio, awokado i pomidorków koktajlowych z chrupkim chlebem - Krok 3
mgr inż. Sylwia Gugała-Mirosz

Dobra rada:

Posiłek jest dobrym źródłem: potasu, miedzi, manganu, witaminy C, witaminy E, folianów.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka z sałaty radicchio, awokado i pomidorków koktajlowych z chrupkim chlebem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka z sałaty radicchio, awokado i pomidorków koktajlowych z chrupkim chlebem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka z sałaty radicchio, awokado i pomidorków koktajlowych z chrupkim chlebem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka z sałaty radicchio, awokado i pomidorków koktajlowych z chrupkim chlebem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka z sałaty radicchio, awokado i pomidorków koktajlowych z chrupkim chlebem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka z sałaty radicchio, awokado i pomidorków koktajlowych z chrupkim chlebem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka z sałaty radicchio, awokado i pomidorków koktajlowych z chrupkim chlebem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka z sałaty radicchio, awokado i pomidorków koktajlowych z chrupkim chlebem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej