Sałatka z wędzoną makrelą przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka z wędzoną makrelą

Autor: Mgr dietetyk Diana Foks

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
- min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

5 osób wydrukowało

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

50 gramów

90 gramów

30 gramów

0.5 łyżeczki

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Wartości odżywcze

Krok 1

Paprykę i kiszonego ogórka pokrój w kostkę.

Sałatka z wędzoną makrelą - Krok 1

Krok 2

Do miski wrzuć roszponkę oraz warzywa i obraną makrelę.

Sałatka z wędzoną makrelą - Krok 2

Krok 3

Dodaj przyprawy. Wszystko dokładnie wymieszaj.

Sałatka z wędzoną makrelą - Krok 3
Mgr dietetyk Diana Foks

Dobra rada:

Dieta białkowa nie jest przeznaczona dla każdego, przed jej zastosowaniem skonsultuj się z lekarzem rodzinnym lub dietetykiem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka z wędzoną makrelą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka z wędzoną makrelą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka z wędzoną makrelą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka z wędzoną makrelą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka z wędzoną makrelą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka z wędzoną makrelą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka z wędzoną makrelą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka z wędzoną makrelą - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Sałatka z wędzoną makreląSałatka z wędzoną makrelą

Pora na: Podwieczorek.

Sałatka jest doskonałą propozycją zarówno na śniadanie, jak i na podwieczorek. Łącząc dowolne składniki, możecie ją komponować zgodnie z własnym gustem kulinarnym. Nasza propozycja na dzisiejsze menu to sałatka z wędzoną makrelą. Danie wyróżnia przede wszystkim bogaty smak i aromat, a także łatwość przygotowania. Wystarczy kilka popularnych składników i kilkanaście minut spędzonych w kuchni, by ta wyjątkowa potrawa trafiła na wasz stół. Sałatka idealnie nadaje się również na posiłek zabierany do pracy czy w długą podróż.

Dla kogo?

Sałatka z wędzoną makrelą przypadnie do gustu osobom aktywnym fizycznie, dbającym o zbilansowaną, wysokobiałkową dietę.

Wiesz, co jesz!

Podwieczorek z wędzonej makreli dostarczy 158,4 kcal energii, 2,7 g błonnika oraz 13,1 g białka.

Czy wiesz, że?

Makrele można spotkać u wybrzeży Oceanu Atlantyckiego, w Morzu Bałtyckim, Śródziemnym i Czarnym. Dorosłe ryby osiągają długość do 50 cm i ważą ok. 1 kg. Makrele żyjące w Bałtyku pojawiają się w tych wodach tuż po tarle i odpływają przed sezonem zimowym.