Sałatka z ziemniaków z marynowaną papryką przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka z ziemniaków z marynowaną papryką

Autor: MartaS

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

1 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

10 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 kilogram

1 sztuka

10 dekagramów

15 dekagramów

5 dekagramów

15 dekagramów

1 łyżka

3 łyżki

4 łyżki

0.5 pęczka

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ziemniaki ugotować w mundurkach, odcedzić, odparować obrać. pokrój w kostkę.

Krok 2

zagotuj 250 ml wody i rozprowadź w niej Bulion cielęcy Knorr.

Krok 3

Dymkę oczyścić umyć, drobno posiekać. Paprykę osączyć z zalewy i pokroić w paseczki. Kiełbasę pokroić w plastry.

Krok 4

Wszystkie składniki dodać do ziemniaków i dokładnie wymieszać. natkę pietruszki posiekaj.

Krok 5

Bulionem zalać ziemniaki, odstawić na 30 minut do nasiąknięcia.

Krok 6

Musztardę wymieszać z octem, dopraw pieprzem i cukrem, następnie stopniowo wlewać do niej olej. Do sałatki dodać sos i pietruszkę, ostrożnie wymieszać.

MartaS

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka z ziemniaków z marynowaną papryką  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka z ziemniaków z marynowaną papryką  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka z ziemniaków z marynowaną papryką  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka z ziemniaków z marynowaną papryką  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka z ziemniaków z marynowaną papryką  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka z ziemniaków z marynowaną papryką  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka z ziemniaków z marynowaną papryką  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka z ziemniaków z marynowaną papryką  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Omlet ze szpinakiem
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

średnie

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej

Przekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.

Czytaj więcej