Sałatka z ziemniaków z marynowaną papryką przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka z ziemniaków z marynowaną papryką

Autor: MartaS

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

12 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 kilogram

1 sztuka

10 dekagramów

15 dekagramów

5 dekagramów

15 dekagramów

1 łyżka

3 łyżki

4 łyżki

0.5 pęczka

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ziemniaki ugotować w mundurkach, odcedzić, odparować obrać. pokrój w kostkę.

Krok 2

zagotuj 250 ml wody i rozprowadź w niej Bulion cielęcy Knorr.

Krok 3

Dymkę oczyścić umyć, drobno posiekać. Paprykę osączyć z zalewy i pokroić w paseczki. Kiełbasę pokroić w plastry.

Krok 4

Wszystkie składniki dodać do ziemniaków i dokładnie wymieszać. natkę pietruszki posiekaj.

Krok 5

Bulionem zalać ziemniaki, odstawić na 30 minut do nasiąknięcia.

Krok 6

Musztardę wymieszać z octem, dopraw pieprzem i cukrem, następnie stopniowo wlewać do niej olej. Do sałatki dodać sos i pietruszkę, ostrożnie wymieszać.

MartaS

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka z ziemniaków z marynowaną papryką  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka z ziemniaków z marynowaną papryką  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka z ziemniaków z marynowaną papryką  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka z ziemniaków z marynowaną papryką  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka z ziemniaków z marynowaną papryką  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka z ziemniaków z marynowaną papryką  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka z ziemniaków z marynowaną papryką  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka z ziemniaków z marynowaną papryką  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej