Sałatka z ziemniaków z marynowaną papryką przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka z ziemniaków z marynowaną papryką

Autor: MartaS

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

10 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 kilogram

1 sztuka

10 dekagramów

15 dekagramów

5 dekagramów

15 dekagramów

1 łyżka

3 łyżki

4 łyżki

0.5 pęczka

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ziemniaki ugotować w mundurkach, odcedzić, odparować obrać. pokrój w kostkę.

Krok 2

zagotuj 250 ml wody i rozprowadź w niej Bulion cielęcy Knorr.

Krok 3

Dymkę oczyścić umyć, drobno posiekać. Paprykę osączyć z zalewy i pokroić w paseczki. Kiełbasę pokroić w plastry.

Krok 4

Wszystkie składniki dodać do ziemniaków i dokładnie wymieszać. natkę pietruszki posiekaj.

Krok 5

Bulionem zalać ziemniaki, odstawić na 30 minut do nasiąknięcia.

Krok 6

Musztardę wymieszać z octem, dopraw pieprzem i cukrem, następnie stopniowo wlewać do niej olej. Do sałatki dodać sos i pietruszkę, ostrożnie wymieszać.

MartaS

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka z ziemniaków z marynowaną papryką  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka z ziemniaków z marynowaną papryką  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka z ziemniaków z marynowaną papryką  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka z ziemniaków z marynowaną papryką  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka z ziemniaków z marynowaną papryką  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka z ziemniaków z marynowaną papryką  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka z ziemniaków z marynowaną papryką  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka z ziemniaków z marynowaną papryką  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
14 osób ogląda przepis:
Placek lotaryński
czas przygotowania
90 min.
stopień trudności

średnie

Pierogi to zdecydowanie jedna z najsłynniejszych potraw polskiej kuchni. Tradycyjne warianty – z mięsem, grzybami albo ruskie – stanowią przysmak, któremu nie sposób odmówić. Na słodko z cukrem i owocami są marzeniem każdego łasucha.

Czytaj więcej

Boże Narodzenie to czas, którego uroczysty charakter podkreśla się na różne sposoby, także przygotowując wyjątkowe potrawy. Gęsina, wołowina czy schab? Aromatyczny sos grzybowy czy kwaśna żurawina? Zobacz, jak przygotować pieczone mięsa na święta.

Czytaj więcej