Sałatka z ziemniaków z marynowaną papryką
łatwe
12 osób zapisało

Składniki
1 kilogram
1 sztuka
10 dekagramów
15 dekagramów
5 dekagramów
15 dekagramów
1 łyżka
3 łyżki
4 łyżki
0.5 pęczka
1 szczypta
1 szczypta
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ziemniaki ugotować w mundurkach, odcedzić, odparować obrać. pokrój w kostkę.
Krok 2
zagotuj 250 ml wody i rozprowadź w niej Bulion cielęcy Knorr.
Krok 3
Dymkę oczyścić umyć, drobno posiekać. Paprykę osączyć z zalewy i pokroić w paseczki. Kiełbasę pokroić w plastry.
Krok 4
Wszystkie składniki dodać do ziemniaków i dokładnie wymieszać. natkę pietruszki posiekaj.
Krok 5
Bulionem zalać ziemniaki, odstawić na 30 minut do nasiąknięcia.
Krok 6
Musztardę wymieszać z octem, dopraw pieprzem i cukrem, następnie stopniowo wlewać do niej olej. Do sałatki dodać sos i pietruszkę, ostrożnie wymieszać.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej