Sardynki z bakłażanem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sardynki z bakłażanem

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 opakowania

1 sztuka

2 sztuki

2 sztuki

2 sztuki

1 łyżeczka

1 sztuka

1 sztuka

3 sztuki

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Na rozgrzaną oliwę wrzuć bakłażany pokrojone w paski. Smaż aż będą rumiane.

Krok 2

Teraz wrzuć sardynki wraz z sosem, dodaj papryczki pokrojone w paseczki, imbir i zmiażdżony czosnek, liście curry oraz tymianek.

Krok 3

Dodaj Bulion na włoszczyźnie Knorrr i duś kolejne 15 minut pod przykryciem. Podawaj z ryżem.

Krok 4

Wrzuć pokrojone wraz ze skórką pomidory. Smaż kilka minut.

Krok 5

Wymieszaj i wlej szklankę wody, po czym duś przez 5 minut.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sardynki z bakłażanem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sardynki z bakłażanem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sardynki z bakłażanem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sardynki z bakłażanem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sardynki z bakłażanem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sardynki z bakłażanem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sardynki z bakłażanem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sardynki z bakłażanem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
8 osób ogląda przepis:
Kruche z serem
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej