
Składniki
2 opakowania
1 sztuka
2 sztuki
2 sztuki
2 sztuki
1 łyżeczka
1 sztuka
1 sztuka
3 sztuki
1 łyżka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Na rozgrzaną oliwę wrzuć bakłażany pokrojone w paski. Smaż aż będą rumiane.
Krok 2
Teraz wrzuć sardynki wraz z sosem, dodaj papryczki pokrojone w paseczki, imbir i zmiażdżony czosnek, liście curry oraz tymianek.
Krok 3
Dodaj Bulion na włoszczyźnie Knorrr i duś kolejne 15 minut pod przykryciem. Podawaj z ryżem.
Krok 4
Wrzuć pokrojone wraz ze skórką pomidory. Smaż kilka minut.
Krok 5
Wymieszaj i wlej szklankę wody, po czym duś przez 5 minut.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej