
Składniki
2 opakowania
1 sztuka
2 sztuki
2 sztuki
2 sztuki
1 łyżeczka
1 sztuka
1 sztuka
3 sztuki
1 łyżka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Na rozgrzaną oliwę wrzuć bakłażany pokrojone w paski. Smaż aż będą rumiane.
Krok 2
Teraz wrzuć sardynki wraz z sosem, dodaj papryczki pokrojone w paseczki, imbir i zmiażdżony czosnek, liście curry oraz tymianek.
Krok 3
Dodaj Bulion na włoszczyźnie Knorrr i duś kolejne 15 minut pod przykryciem. Podawaj z ryżem.
Krok 4
Wrzuć pokrojone wraz ze skórką pomidory. Smaż kilka minut.
Krok 5
Wymieszaj i wlej szklankę wody, po czym duś przez 5 minut.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Wyrazisty smak i aromat sprawiają, że stają się przysmakiem nie tylko zapalonych grzybiarzy. Warto znaleźć miejsce wśród domowych przetworów dla przynajmniej kilku słoiczków.
Czytaj więcejBez problemu znajdziemy je w sklepach, lecz ich smak nie może równać się z walorami owoców, które przygotujemy samodzielnie. Jak suszyć śliwki? Dziś poruszymy temat suszenia śliwek w piekarniku oraz w suszarce.
Czytaj więcej