Sardynki z bakłażanem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sardynki z bakłażanem

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 opakowania

1 sztuka

2 sztuki

2 sztuki

2 sztuki

1 łyżeczka

1 sztuka

1 sztuka

3 sztuki

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Na rozgrzaną oliwę wrzuć bakłażany pokrojone w paski. Smaż aż będą rumiane.

Krok 2

Teraz wrzuć sardynki wraz z sosem, dodaj papryczki pokrojone w paseczki, imbir i zmiażdżony czosnek, liście curry oraz tymianek.

Krok 3

Dodaj Bulion na włoszczyźnie Knorrr i duś kolejne 15 minut pod przykryciem. Podawaj z ryżem.

Krok 4

Wrzuć pokrojone wraz ze skórką pomidory. Smaż kilka minut.

Krok 5

Wymieszaj i wlej szklankę wody, po czym duś przez 5 minut.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sardynki z bakłażanem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sardynki z bakłażanem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sardynki z bakłażanem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sardynki z bakłażanem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sardynki z bakłażanem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sardynki z bakłażanem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sardynki z bakłażanem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sardynki z bakłażanem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
6 osób ogląda przepis:
Golonka gotowana
czas przygotowania
90 min.
stopień trudności

łatwe

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej