Sardynki z bakłażanem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sardynki z bakłażanem

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 opakowania

1 sztuka

2 sztuki

2 sztuki

2 sztuki

1 łyżeczka

1 sztuka

1 sztuka

3 sztuki

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Na rozgrzaną oliwę wrzuć bakłażany pokrojone w paski. Smaż aż będą rumiane.

Krok 2

Teraz wrzuć sardynki wraz z sosem, dodaj papryczki pokrojone w paseczki, imbir i zmiażdżony czosnek, liście curry oraz tymianek.

Krok 3

Dodaj Bulion na włoszczyźnie Knorrr i duś kolejne 15 minut pod przykryciem. Podawaj z ryżem.

Krok 4

Wrzuć pokrojone wraz ze skórką pomidory. Smaż kilka minut.

Krok 5

Wymieszaj i wlej szklankę wody, po czym duś przez 5 minut.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sardynki z bakłażanem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sardynki z bakłażanem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sardynki z bakłażanem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sardynki z bakłażanem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sardynki z bakłażanem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sardynki z bakłażanem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sardynki z bakłażanem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sardynki z bakłażanem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Przygotowywanie posiłków przy użyciu pary wodnej to przepis na posiłek idealny. Soczyste mięsa i chrupiące warzywa z pełnią właściwości odżywczych, ale bez zbędnego tłuszczu – to możliwe! I niezwykle proste w wykonaniu. Duże kulinarne doświadczenie nie jest wymagane!

Czytaj więcej

Bananowiec to najprostsze ciasto świata! Przygotowanie tego wypieku jest niezwykle szybkie, a efekty zawsze zachwycają. Próbowaliście kiedyś bananowca? Jeżeli nie, to najwyższa pora, by to zmienić! Chcecie poznać sprawdzony przepis, z pomocą którego przygotujecie ten wypiek?

Czytaj więcej