
Składniki
2 opakowania
1 sztuka
2 sztuki
2 sztuki
2 sztuki
1 łyżeczka
1 sztuka
1 sztuka
3 sztuki
1 łyżka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Na rozgrzaną oliwę wrzuć bakłażany pokrojone w paski. Smaż aż będą rumiane.
Krok 2
Teraz wrzuć sardynki wraz z sosem, dodaj papryczki pokrojone w paseczki, imbir i zmiażdżony czosnek, liście curry oraz tymianek.
Krok 3
Dodaj Bulion na włoszczyźnie Knorrr i duś kolejne 15 minut pod przykryciem. Podawaj z ryżem.
Krok 4
Wrzuć pokrojone wraz ze skórką pomidory. Smaż kilka minut.
Krok 5
Wymieszaj i wlej szklankę wody, po czym duś przez 5 minut.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcej