Serniczek wielkanocny

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

1

17 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

26 osób wydrukowało

Pobierz pdf

19 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

5 opakowań

3 opakowania

2 opakowania

1 puszka

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

2 tężejące galaretki mieszam z serkami homogenizowanymi (proporcja 2 galaretki na 2 szklanki wody).

Krok 2

Układam herbatniki, wylewam masę serową połączoną z galaretkami.

Krok 3

Na masie układam brzoskwinie i płatki migdałowe.

Krok 4

Na koniec - gdy już sernik stężeje - wylewam 3 galaretkę i wstawiam do lodówki na noc.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Serniczek wielkanocny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Serniczek wielkanocny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Serniczek wielkanocny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Serniczek wielkanocny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Serniczek wielkanocny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Serniczek wielkanocny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Serniczek wielkanocny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Czy wiesz, że włoska nazwa „zucchini” oznacza małą dynię? Podobnie jak jej duża odmiana, jest bardzo uniwersalnym warzywem. Co zrobić z cukinii w roli głównej?

Czytaj więcej

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej