Sernik na zimno

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

1

16 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

50 osób wydrukowało

Pobierz pdf

57 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 opakowanie

2 opakowania

2 opakowania

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

2 galaretki truskawkowe rozpuścić w 3 szklankach gorącej wody.

Krok 2

Odstawić do ostudzenia.

Krok 3

Biszkopty wyłożyć do tortownicy.

Krok 4

Wylać na to tężejącą galaretkę truskawkową (wstawić do lodówki, żeby galaretka się ścisnęła).

Krok 5

Następnie rozrabiamy sernik na zimno według przepisu na opakowaniu.

Krok 6

Na wierzch wylewamy tężejącą galaretkę niebieską (również rozpuszczoną w 3 szklankach wody).

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sernik na zimno - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sernik na zimno - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sernik na zimno - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sernik na zimno - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sernik na zimno - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sernik na zimno - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sernik na zimno - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Czy wiesz, że włoska nazwa „zucchini” oznacza małą dynię? Podobnie jak jej duża odmiana, jest bardzo uniwersalnym warzywem. Co zrobić z cukinii w roli głównej?

Czytaj więcej

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej