Sernik na zimno z truskawkami

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

5

10 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

71 osób wydrukowało

Pobierz pdf

79 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 opakowanie

5 sztuk

5 łyżek

5 łyżek

1 opakowanie

2 opakowania

2 szklanki

1

2 opakowania

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Biszkopt upiec z 5 całych jaj, miksujemy je, w trakcie dodajemy 5 łyżek cukru i miksujemy dalej.

Krok 2

Na samym końcu dajemy 5 łyżek mąki i wykładamy do tortownicy na papier, pieczemy 30 min. na 180 stopni.

Krok 3

Robimy sernik na zimno kupny w torebce i dodajemy do niego mleko-2 szklanki, wkład z torebki i miksujemy ok. 3 min. i dodajemy 2 serki homogrnizowane oraz Kasię.

Krok 4

Po ostygnięciu biszkopta dajemy naszą masę sernikową, na to układamy opłukane truskawki i zalewamy tężejącą galaretką.

Krok 5

Wkładamy do lodówki na ok. 2 godz. Polecam serdecznie, jest pyszny na gorące dni, rozpływa się w buzi. mniam

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sernik na zimno z truskawkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sernik na zimno z truskawkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sernik na zimno z truskawkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sernik na zimno z truskawkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sernik na zimno z truskawkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sernik na zimno z truskawkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sernik na zimno z truskawkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Sernik na zimno z truskawkamiSernik na zimno z truskawkami

Orzeźwiający sernik na zimno z truskawkami to połączenie kremowej, delikatnej masy, puszystego biszkoptu i słodyczy soczystych owoców. To smaczne ciasto przygotujesz dość szybko – jeśli zaopatrzysz się w gotowy biszkopt, zrobisz je jeszcze szybciej. Serową masę z mleka i serków homogenizowanych wykłada się na biszkoptowy spód. Na niej układa się przecięte na pół truskawki i zalewa całość owocową galaretką. Sprawdzi się truskawkowa, którą opcjonalnie możesz zastąpić poziomkową. Całość odstawia się do lodówki, do czasu aż galaretka zastygnie. Tego rodzaju słodkie przekąski często nieco się modyfikuje, zmieniając owoce i galaretkę. Zamiast truskawek używa się też winogron, kiwi, brzoskwiń z puszki lub ananasów. Sernik doskonale komponuje się z bitą śmietaną. Wykorzystaj ją do ozdoby, używając do jej uformowania rękawa cukierniczego. Dołącz do niej świeże truskawki, listek mięty oraz pyszny owocowo-serowy sernik gotowy! Przygotuj go według podanego przepisu i podziel się swoją opinią. Życzymy smacznego.