Sernik z brzoskwiniami i wiórkami kokosowymi

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

9

19 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

264 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

231 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

ciasto:

1 opakowanie

0.5 szklanki

3 sztuki

2 szklanki

1 łyżeczka

masa serowa:

4 opakowania

1 szklanka

3 sztuki

1 opakowanie

1 opakowanie

masa kokosowa:

20 dekagramów

2 łyżki

2 łyżki

2 łyżki

1 sztuka

dodatkowo:

1 puszka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

CIASTO:Wszystkie składniki ciasta zagnieść i wyłożyć na blachę.Na to dodać pokrojone w kostkę brzoskwinie.MASA SEROWA: żółtka utrzeć z cukrem i cukrem waniliowym na gładką masę , dodać serki waniliowe, budyń. Na koniec dodać ubita pianę z białek i delikatnie wymieszać. Wylać masę na brzoskwinie.Na wierzch posypać masą kokosową . Piec w temp. 170 stopni C około 60 minut. Po 30 minutach pieczenia sernik przykryć folią aluminiową ,żeby wiórki nie spaliły się za mocno.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sernik z brzoskwiniami i wiórkami kokosowymi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sernik z brzoskwiniami i wiórkami kokosowymi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sernik z brzoskwiniami i wiórkami kokosowymi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sernik z brzoskwiniami i wiórkami kokosowymi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sernik z brzoskwiniami i wiórkami kokosowymi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sernik z brzoskwiniami i wiórkami kokosowymi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sernik z brzoskwiniami i wiórkami kokosowymi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Sernik z mikrofali
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej