Sernik z gotowanego mleka

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

6

16 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

106 osób wydrukowało

Pobierz pdf

61 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

300 gramów

2 litry

0.5 litra

30 dekagramów

6 sztuk

1 sztuka

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mleko zagotować. 

Krok 2

Do gotującego się mleka wlać jajka zmiksowane ze śmietaną.

Krok 3

Podgrzewać tak długo, aż serwatka będzie przezroczysta.

Krok 4

Ostudzić, wlać na bardzo gęste sito lub na gazę, zrobić ser.

Krok 5

Kasię utrzeć z cukrem pudrem i żółtkiem.

Krok 6

Gdy masa będzie jednolita, małymi porcjami dodawać ser, cały czas ucierając.

Krok 7

Przełożyć sernik do tortownicy, udekorować brzoskwiniami i chłodzić w lodówce przynajmniej 3h.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sernik z gotowanego mleka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sernik z gotowanego mleka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sernik z gotowanego mleka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sernik z gotowanego mleka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sernik z gotowanego mleka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sernik z gotowanego mleka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sernik z gotowanego mleka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej