Sernikowa szarlotka

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

2

2 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

134 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

115 osób zapisało

Udostępnij
Sernikowa szarlotka

Składniki

ciasto kruche:

2.5 szklanki

0.5 opakowania

3 łyżki

2 sztuki

1 łyżeczka

0.5 szklanki

1 opakowanie

masa jabłkowa:

1 kilogram

1 szklanka

3 łyżki

1 łyżeczka

masa serowa:

0.5 kilograma

3 sztuki

2 sztuki

0.5 szklanki

0.5 szklanki

1 opakowanie

1 szklanka

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ciasto kruche: Składniki połączyć i zagnieść. Włożyć do lodówki.

Krok 2

Masa jabłkowa: Jabłka zasmażyć z cukrem i cynamonem. Ostudzić, dodać kaszę mannę.

Krok 3

Masa serowa: Ser przepuścić przez maszynkę, dodać żółtka.

Krok 4

Białka ubić z cukrem na sztywną pianę. Białka dodać do masy serowej, delikatnie wymieszać dodać olej, mleko, budyń, olejek.

Krok 5

Ciasto rozwałkować i wyłożyć na blaszkę prostokątną.

Krok 6

Na ciasto wykładamy masę jabłkową, a na nią masę serową.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sernikowa szarlotka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sernikowa szarlotka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sernikowa szarlotka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sernikowa szarlotka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sernikowa szarlotka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sernikowa szarlotka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sernikowa szarlotka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej