Skrzydełka cebulowo-jogurtowe przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Skrzydełka cebulowo-jogurtowe

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

5 osób wydrukowało

Pobierz pdf

7 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

2 szklanki

1 sztuka

400 gramów

1 sztuka

1.5 kilograma

null

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Skrzydełka umyj, osusz, oprósz Przyprawą do złotego kurczaka Knorr.

Krok 2

Cebulę i papryczkę posiekaj i wymieszaj z jogurtem. Dodaj skrzydełka i wstaw na 1,5 godz do lodówki.

Krok 3

Rozgrzej olej na patelni, każde skrzydełko delikatnie panieruj w bułce tartej, obsmaż na złoty kolor.

Krok 4

Skrzydełka ułóż w żaroodpornym naczyniu, piecz około 30-35 min w 180 st c.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Skrzydełka cebulowo-jogurtowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Skrzydełka cebulowo-jogurtowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Skrzydełka cebulowo-jogurtowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Skrzydełka cebulowo-jogurtowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Skrzydełka cebulowo-jogurtowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Skrzydełka cebulowo-jogurtowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Skrzydełka cebulowo-jogurtowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Skrzydełka cebulowo-jogurtowe - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Gofry bezglutenowe
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej