Skrzydełka cebulowo-jogurtowe przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Skrzydełka cebulowo-jogurtowe

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

5 osób wydrukowało

Pobierz pdf

7 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

2 szklanki

1 sztuka

400 gramów

1 sztuka

1.5 kilograma

null

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Skrzydełka umyj, osusz, oprósz Przyprawą do złotego kurczaka Knorr.

Krok 2

Cebulę i papryczkę posiekaj i wymieszaj z jogurtem. Dodaj skrzydełka i wstaw na 1,5 godz do lodówki.

Krok 3

Rozgrzej olej na patelni, każde skrzydełko delikatnie panieruj w bułce tartej, obsmaż na złoty kolor.

Krok 4

Skrzydełka ułóż w żaroodpornym naczyniu, piecz około 30-35 min w 180 st c.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Skrzydełka cebulowo-jogurtowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Skrzydełka cebulowo-jogurtowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Skrzydełka cebulowo-jogurtowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Skrzydełka cebulowo-jogurtowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Skrzydełka cebulowo-jogurtowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Skrzydełka cebulowo-jogurtowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Skrzydełka cebulowo-jogurtowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Skrzydełka cebulowo-jogurtowe - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste...

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić?

Czytaj więcej