Skrzydełka cebulowo-jogurtowe przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Skrzydełka cebulowo-jogurtowe

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

5 osób wydrukowało

Pobierz pdf

7 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

2 szklanki

1 sztuka

400 gramów

1 sztuka

1.5 kilograma

null

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Skrzydełka umyj, osusz, oprósz Przyprawą do złotego kurczaka Knorr.

Krok 2

Cebulę i papryczkę posiekaj i wymieszaj z jogurtem. Dodaj skrzydełka i wstaw na 1,5 godz do lodówki.

Krok 3

Rozgrzej olej na patelni, każde skrzydełko delikatnie panieruj w bułce tartej, obsmaż na złoty kolor.

Krok 4

Skrzydełka ułóż w żaroodpornym naczyniu, piecz około 30-35 min w 180 st c.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Skrzydełka cebulowo-jogurtowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Skrzydełka cebulowo-jogurtowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Skrzydełka cebulowo-jogurtowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Skrzydełka cebulowo-jogurtowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Skrzydełka cebulowo-jogurtowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Skrzydełka cebulowo-jogurtowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Skrzydełka cebulowo-jogurtowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Skrzydełka cebulowo-jogurtowe - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.

Czytaj więcej