
Składniki
2 sztuki
2 szklanki
1 sztuka
400 gramów
1 sztuka
1.5 kilograma
null
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Skrzydełka umyj, osusz, oprósz Przyprawą do złotego kurczaka Knorr.
Krok 2
Cebulę i papryczkę posiekaj i wymieszaj z jogurtem. Dodaj skrzydełka i wstaw na 1,5 godz do lodówki.
Krok 3
Rozgrzej olej na patelni, każde skrzydełko delikatnie panieruj w bułce tartej, obsmaż na złoty kolor.
Krok 4
Skrzydełka ułóż w żaroodpornym naczyniu, piecz około 30-35 min w 180 st c.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Przyprawa do złotego kurczaka Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuMarynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej