
Składniki
2 sztuki
2 szklanki
1 sztuka
400 gramów
1 sztuka
1.5 kilograma
null
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Skrzydełka umyj, osusz, oprósz Przyprawą do złotego kurczaka Knorr.
Krok 2
Cebulę i papryczkę posiekaj i wymieszaj z jogurtem. Dodaj skrzydełka i wstaw na 1,5 godz do lodówki.
Krok 3
Rozgrzej olej na patelni, każde skrzydełko delikatnie panieruj w bułce tartej, obsmaż na złoty kolor.
Krok 4
Skrzydełka ułóż w żaroodpornym naczyniu, piecz około 30-35 min w 180 st c.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Przyprawa do złotego kurczaka Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuNie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcej