Śledź w śmietanie przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Śledź w śmietanie

Autor: Anna Fabiszewska

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

8 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

11 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 szczypta

1 szczypta

1 łyżeczka

250 mililitrów

2 łyżki

1 kilogram

3 łyżki

1 szczypta

50 dekagramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Śledzie moczymy w zimnej wodzie ok.10 min.,osuszamy i dzielimy na porcje. Śmietanę mieszamy z kefirem,musztardą,po czym doprawiamy cukrem,solą i pieprzem.

Krok 2

Cebulę obieramy i siekamy.W salaterce mieszamy ze sobą śledzie i cebulę.Skrapiamy sokiem z cytryny i posypujemy pieprzem.

Krok 3

Teraz śledzie polewamy przygotowanym sosem.Z wierzchu oprószamy koperkiem.Danie można podawać razem z ziemniakami.Smacznego.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Śledź w śmietanie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Śledź w śmietanie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Śledź w śmietanie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Śledź w śmietanie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Śledź w śmietanie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Śledź w śmietanie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Śledź w śmietanie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Śledź w śmietanie - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Sałatka z szynką i serem
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę.

Czytaj więcej