Dodaj do ksiązki kucharskiej Śledź w śmietanie

Śledź w śmietanie

Drukuj Pobierz PDF
30 minut 4 osób łatwe Autor: Anna Fabiszewska

Śledź w śmietanie - składniki:

  • filet śledziowy - 50 dekagramów
  • cebula - 1 sztuka
  • śmietana 18% - 250 mililitrów
  • musztarda - 1 kilogram
  • kefir - 3 łyżki
  • cukier - 1 łyżeczka
  • sok z cytryny - 2 łyżki
  • koper - 1 szczypta
  • sól - 1 szczypta
  • pieprz - 1 szczypta

Śledź w śmietanie - Sposób przygotowania:

  1. Śledzie moczymy w zimnej wodzie ok.10 min.,osuszamy i dzielimy na porcje. Śmietanę mieszamy z kefirem,musztardą,po czym doprawiamy cukrem,solą i pieprzem.
  2. Cebulę obieramy i siekamy.W salaterce mieszamy ze sobą śledzie i cebulę.Skrapiamy sokiem z cytryny i posypujemy pieprzem.
  3. Teraz śledzie polewamy przygotowanym sosem.Z wierzchu oprószamy koperkiem.Danie można podawać razem z ziemniakami.Smacznego.
Dodaj do książki kucharskiej

ŚLEDŹ W ŚMIETANIE - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1

Śledzie moczymy w zimnej wodzie ok.10 min.,osuszamy i dzielimy na porcje. Śmietanę mieszamy z kefirem,musztardą,po czym doprawiamy cukrem,solą i pieprzem.

2

Cebulę obieramy i siekamy.W salaterce mieszamy ze sobą śledzie i cebulę.Skrapiamy sokiem z cytryny i posypujemy pieprzem.

3

Teraz śledzie polewamy przygotowanym sosem.Z wierzchu oprószamy koperkiem.Danie można podawać razem z ziemniakami.Smacznego.

  • 4
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    WIELKANOCNA JAGNIĘCINA

    Tak jak obiecałem dziś przedstawię mój przepis na jagnięcinę wielkanocną. Wielu z Was ma p...

    Zobacz więcej
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    WIELKANOCNA PIECZEŃ. FASZEROWANA GĘŚ.

    Jeżeli w poniedziałek świąteczny zapraszacie gości na obiad to proponuję zaskoczyć ich nieco...

    Zobacz więcej

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ:

NAJCZĘŚCIEJ WYSZUKIWANE PRZEPISY

wielkanoc kuchnia, makaron zapiekany z mięsem, zapiekanka z sosem carbonara, Mleko orzechowe, Barszcz biały chrzanowy , Lody kokosowe "Tropikalne wyspy", Baranina duszona z porami., Śledzie w occie winnym z estragonem, Makrela przybrana warzywami na sposób sopocki, Przepis z salatki z pekinska, Gulasz, Polędwiczki po warszawsku - VIDEO, Przepis z zwierzątka z jajek, Kebab, Udka, Wyśmienita Sopa Castellana, Zupa szczawiowa, Zupa gulaszowa, Tortilla - VIDEO, Krupnik, Pierś z kurczaka, Sałatka warzywna z tuńczykiem, Ryba po grecku, Risotto z kurczakiem i warzywami, Sałatka warstwowa, Jajeczne świnki na lodowym wypasie, Deser z lodami "Sowa", Przepis z pieczony kurczak z rożna, Przepis z Przystawki suszone, OSCYPEK, Zupa krem z dyni - VIDEO, Przepis z zupa z groszkiem ptysiowym, Kurczak korma, sos szpinakowo serowy, Parówki w cieście francuskim, Grillowany kurczak na ostro, piersi w ciescie, Przepis z zapiekanki warzywna, szybkie i łatwe zapiekanki, Leczo z cukinii, Zapiekanka ziemniaczana z boczkiem i cebulą, Potrawy wielkanocne, Kalafior, makaron z mięsem i serem żółtym, Chilli Con Carne - VIDEO, Piersi kurczaka w orzechach, Morszczuk po galicyjsku, Zupa kalafiorowa, Sałatka Conchiglie z krewetkami, Sos czosnkowy I, Przepis z żeberka w miodzie i keczupie, Śledzie, Przepis z przepisy na mięso, Kasza jaglana na mleko kokosowym, Mielone, Grillowane roladki z kurczaka a la Saltimbocca, Lodowy koktajl egzotyczny z mango i bananami, Przepis z oliwa bazyliowa, filet łososia, Przepis z Pierś z kurczaka i pomidory, sałatka kukurydza papryka por, Sos truskawkowy, Suflet ziemniaczany , Obiad