Śledź w śmietanie przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Śledź w śmietanie

Autor: Anna Fabiszewska

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
8 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

6 osób wydrukowało

Pobierz pdf

12 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 szczypta

1 szczypta

1 łyżeczka

250 mililitrów

2 łyżki

1 kilogram

3 łyżki

1 szczypta

50 dekagramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Śledzie moczymy w zimnej wodzie ok.10 min.,osuszamy i dzielimy na porcje. Śmietanę mieszamy z kefirem,musztardą,po czym doprawiamy cukrem,solą i pieprzem.

Krok 2

Cebulę obieramy i siekamy.W salaterce mieszamy ze sobą śledzie i cebulę.Skrapiamy sokiem z cytryny i posypujemy pieprzem.

Krok 3

Teraz śledzie polewamy przygotowanym sosem.Z wierzchu oprószamy koperkiem.Danie można podawać razem z ziemniakami.Smacznego.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Śledź w śmietanie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Śledź w śmietanie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Śledź w śmietanie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Śledź w śmietanie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Śledź w śmietanie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Śledź w śmietanie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Śledź w śmietanie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Śledź w śmietanie - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej