
Składniki
1 sztuka
1 szczypta
1 szczypta
1 łyżeczka
250 mililitrów
2 łyżki
1 kilogram
3 łyżki
1 szczypta
50 dekagramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Śledzie moczymy w zimnej wodzie ok.10 min.,osuszamy i dzielimy na porcje. Śmietanę mieszamy z kefirem,musztardą,po czym doprawiamy cukrem,solą i pieprzem.
Krok 2
Cebulę obieramy i siekamy.W salaterce mieszamy ze sobą śledzie i cebulę.Skrapiamy sokiem z cytryny i posypujemy pieprzem.
Krok 3
Teraz śledzie polewamy przygotowanym sosem.Z wierzchu oprószamy koperkiem.Danie można podawać razem z ziemniakami.Smacznego.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcejRosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.
Czytaj więcej