Śledź w śmietanie przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Śledź w śmietanie

Autor: Anna Fabiszewska

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

8 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

9 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

50 dekagramów

1 sztuka

250 mililitrów

1 kilogram

3 łyżki

1 łyżeczka

2 łyżki

1 szczypta

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Śledzie moczymy w zimnej wodzie ok.10 min.,osuszamy i dzielimy na porcje. Śmietanę mieszamy z kefirem,musztardą,po czym doprawiamy cukrem,solą i pieprzem.

Krok 2

Cebulę obieramy i siekamy.W salaterce mieszamy ze sobą śledzie i cebulę.Skrapiamy sokiem z cytryny i posypujemy pieprzem.

Krok 3

Teraz śledzie polewamy przygotowanym sosem.Z wierzchu oprószamy koperkiem.Danie można podawać razem z ziemniakami.Smacznego.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Śledź w śmietanie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Śledź w śmietanie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Śledź w śmietanie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Śledź w śmietanie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Śledź w śmietanie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Śledź w śmietanie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Śledź w śmietanie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Śledź w śmietanie - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Wiosna i lato to świetny czas na urządzenie grilla. Soczyste żeberka, wyrazista karkówka, ryba z chrupiącą skórką czy podpieczone warzywa i owoce – ich cechą wspólną jest intensywny aromat oraz smak.
Co na grilla? Oto kilka porad.

Czytaj więcej

Mówi się, że jedna jaskółka wiosny nie czyni, ale gdy w ogrodach pojawia się smukły rabarbar, można mieć pewność, że zima odeszła na dobre. Oficjalnie uważany jest za warzywo, lecz doskonale sprawdza się w owocowych kompotach w połączeniu z truskawkami i licznych deserach.

Czytaj więcej