Śledzie po węgiersku przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Śledzie po węgiersku

Autor: Kuba

ratingratingratingratingrating

3

10 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

76 osób wydrukowało

Pobierz pdf

60 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

6 sztuk

2 sztuki

2 sztuki

3 sztuki

2 sztuki

1 sztuka

3 łyżki

2 łyżki

1 szczypta

1 sztuka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Paprykę opiekamy, aż skórka zrobi się czarna, a następnie obieramy.

Krok 2

Filety płuczemy i delikatnie osuszamy papierowym ręcznikiem.

Krok 3

Wszystkie składniki kroimy w kostkę i przekładamy do miski.

Krok 4

Dodajemy miód, przecier, przyprawy i delikatnie mieszamy.

Krok 5

Odstawiamy na kilka godzin w chłodne miejsce, by się przegryzło. Smacznego!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Śledzie po węgiersku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Śledzie po węgiersku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Śledzie po węgiersku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Śledzie po węgiersku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Śledzie po węgiersku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Śledzie po węgiersku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Śledzie po węgiersku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Śledzie po węgiersku - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Śledzie pod pierzynką
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

łatwe

Kontynuując serię blogową o szybkich daniach, dziś chciałbym poruszyć temat sałatek. To także bardzo dobre rozwiązanie, gdy czasu jest mało. Gdy mam upieczoną lub usmażoną pierś kurczaka albo po prostu to, co zostało z niedzielnego pieczonego kurczaka zazwyczaj decyduję się na...

Czytaj więcej

Ciągłe życie w pośpiechu sprawia, że nie masz na nic czasu? Lubisz gotować, ale zbyt długotrwałe i pracochłonne przyrządzanie potraw gasi cały Twój zapał? Najwyższy czas to zmienić.

Czytaj więcej