Składniki
6 sztuk
2 sztuki
2 sztuki
3 sztuki
2 sztuki
1 sztuka
3 łyżki
2 łyżki
1 szczypta
1 sztuka
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Paprykę opiekamy, aż skórka zrobi się czarna, a następnie obieramy.
Krok 2
Filety płuczemy i delikatnie osuszamy papierowym ręcznikiem.
Krok 3
Wszystkie składniki kroimy w kostkę i przekładamy do miski.
Krok 4
Dodajemy miód, przecier, przyprawy i delikatnie mieszamy.
Krok 5
Odstawiamy na kilka godzin w chłodne miejsce, by się przegryzło. Smacznego!
Przepisy w Waszym wykonaniu
Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.
Czytaj więcejPrzekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.
Czytaj więcej