Śledzie po węgiersku przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Śledzie po węgiersku

Autor: Kuba

ratingratingratingratingrating

3

10 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

77 osób wydrukowało

Pobierz pdf

68 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

6 sztuk

2 sztuki

2 sztuki

3 sztuki

2 sztuki

1 sztuka

3 łyżki

2 łyżki

1 szczypta

1 sztuka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Paprykę opiekamy, aż skórka zrobi się czarna, a następnie obieramy.

Krok 2

Filety płuczemy i delikatnie osuszamy papierowym ręcznikiem.

Krok 3

Wszystkie składniki kroimy w kostkę i przekładamy do miski.

Krok 4

Dodajemy miód, przecier, przyprawy i delikatnie mieszamy.

Krok 5

Odstawiamy na kilka godzin w chłodne miejsce, by się przegryzło. Smacznego!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Śledzie po węgiersku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Śledzie po węgiersku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Śledzie po węgiersku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Śledzie po węgiersku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Śledzie po węgiersku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Śledzie po węgiersku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Śledzie po węgiersku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Śledzie po węgiersku - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Wiosna i lato to świetny czas na urządzenie grilla. Soczyste żeberka, wyrazista karkówka, ryba z chrupiącą skórką czy podpieczone warzywa i owoce – ich cechą wspólną jest intensywny aromat oraz smak.
Co na grilla? Oto kilka porad.

Czytaj więcej

Mówi się, że jedna jaskółka wiosny nie czyni, ale gdy w ogrodach pojawia się smukły rabarbar, można mieć pewność, że zima odeszła na dobre. Oficjalnie uważany jest za warzywo, lecz doskonale sprawdza się w owocowych kompotach w połączeniu z truskawkami i licznych deserach.

Czytaj więcej