
Składniki
1 sztuka
3 łyżki
2 sztuki
1 sztuka
1 szczypta
2 łyżki
2 sztuki
2 sztuki
1 sztuka
3 sztuki
6 sztuk
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Paprykę opiekamy, aż skórka zrobi się czarna, a następnie obieramy.
Krok 2
Filety płuczemy i delikatnie osuszamy papierowym ręcznikiem.
Krok 3
Wszystkie składniki kroimy w kostkę i przekładamy do miski.
Krok 4
Dodajemy miód, przecier, przyprawy i delikatnie mieszamy.
Krok 5
Odstawiamy na kilka godzin w chłodne miejsce, by się przegryzło. Smacznego!
Przepisy w Waszym wykonaniu
Delikat przyprawa uniwersalna Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuSzlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!
Czytaj więcejPolędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.
Czytaj więcej































