Słodkie racuchy z rodzynkami

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

5

215 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

102 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

90 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

3 szklanki

2 sztuki

2 dekagramy

5 dekagramów

3 łyżki

250 mililitrów

10 dekagramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Do miski wsypać mąkę. W osobnej misce rozmieszać drożdże z 1 łyżką cukru i 1/2 szklanki mleka.

Krok 2

Wlać do mąki, wbić 2 jajka i dodać resztę cukru, mleka, stopioną Kasię i rodzynki.

Krok 3

Zarobić jednolite, pulchne ciasto i odstawić je pod przykryciem do wyrośnięcia na ok. 30 min.

Krok 4

Rozgrzać olej, odcinać łyżką kawałki ciasta, smażyć z obu stron do pojawienia się złotego koloru.

Krok 5

Osączyć na ręczniku papierowym z tłuszczu.

Krok 6

Najlepiej smakują posypane cukrem pudrem lub z przecierem jabłkowym.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Słodkie racuchy z rodzynkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Słodkie racuchy z rodzynkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Słodkie racuchy z rodzynkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Słodkie racuchy z rodzynkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Słodkie racuchy z rodzynkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Słodkie racuchy z rodzynkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Słodkie racuchy z rodzynkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Czy wiesz, że włoska nazwa „zucchini” oznacza małą dynię? Podobnie jak jej duża odmiana, jest bardzo uniwersalnym warzywem. Co zrobić z cukinii w roli głównej?

Czytaj więcej

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej

Zobacz również