Smaczne rybne klopsiki przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Smaczne rybne klopsiki

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

7 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

null

null

3 łyżki

1 sztuka

null

3 łyżki

4 sztuki

3 łyżki

100 gramów

400 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Filety z dorsza umyj, odciśnij i gotuj przez 10 minut. Odcedź, ostudź.

Krok 2

Zmiksuj razem z surowym jajkiem, twarożkiem, posiekaną drobno cebulką i odrobiną bułki tartej.

Krok 3

Dopraw do smaku i formuj małe kulki.

Krok 4

Obtocz w mące, smaż na rozgrzanym oleju na złoty kolor.

Krok 5

Sałatę umyj, osusz i rozłóż na talerzach.

Krok 6

Ocet winny zmieszaj z olejem, dopraw do smaku.

Krok 7

Przygotowanym sosem skrop liście sałaty, ułóż na nich rybne klopsiki.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Smaczne rybne klopsiki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Smaczne rybne klopsiki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Smaczne rybne klopsiki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Smaczne rybne klopsiki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Smaczne rybne klopsiki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Smaczne rybne klopsiki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Smaczne rybne klopsiki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Smaczne rybne klopsiki - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Kutia to danie, które co roku pojawia się na wigilijnym stole. Nie spotkaliście się nigdy z tym przysmakiem? Najwyższa pora, by to zmienić! Podpowiadamy, z jakich składników można przygotować kutię.

Czytaj więcej

Bez nich większość osób nie wyobraża sobie kolacji wigilijnej. Uszka są nieodłącznym dodatkiem do tradycyjnego barszczu czerwonego. Kształtne i wypełnione apetycznym nadzieniem są na tyle smaczne, że ich najwięksi miłośnicy zajadają się nimi także podczas świątecznych obiadów.

Czytaj więcej