Smaczne rybne klopsiki przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Smaczne rybne klopsiki

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
7 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

null

null

3 łyżki

1 sztuka

null

3 łyżki

4 sztuki

3 łyżki

100 gramów

400 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Filety z dorsza umyj, odciśnij i gotuj przez 10 minut. Odcedź, ostudź.

Krok 2

Zmiksuj razem z surowym jajkiem, twarożkiem, posiekaną drobno cebulką i odrobiną bułki tartej.

Krok 3

Dopraw do smaku i formuj małe kulki.

Krok 4

Obtocz w mące, smaż na rozgrzanym oleju na złoty kolor.

Krok 5

Sałatę umyj, osusz i rozłóż na talerzach.

Krok 6

Ocet winny zmieszaj z olejem, dopraw do smaku.

Krok 7

Przygotowanym sosem skrop liście sałaty, ułóż na nich rybne klopsiki.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Smaczne rybne klopsiki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Smaczne rybne klopsiki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Smaczne rybne klopsiki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Smaczne rybne klopsiki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Smaczne rybne klopsiki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Smaczne rybne klopsiki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Smaczne rybne klopsiki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Smaczne rybne klopsiki - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Fasolka w pomidorach
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej