
Składniki
1 sztuka
null
null
3 łyżki
1 sztuka
null
3 łyżki
4 sztuki
3 łyżki
100 gramów
400 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Filety z dorsza umyj, odciśnij i gotuj przez 10 minut. Odcedź, ostudź.
Krok 2
Zmiksuj razem z surowym jajkiem, twarożkiem, posiekaną drobno cebulką i odrobiną bułki tartej.
Krok 3
Dopraw do smaku i formuj małe kulki.
Krok 4
Obtocz w mące, smaż na rozgrzanym oleju na złoty kolor.
Krok 5
Sałatę umyj, osusz i rozłóż na talerzach.
Krok 6
Ocet winny zmieszaj z olejem, dopraw do smaku.
Krok 7
Przygotowanym sosem skrop liście sałaty, ułóż na nich rybne klopsiki.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Kutia to danie, które co roku pojawia się na wigilijnym stole. Nie spotkaliście się nigdy z tym przysmakiem? Najwyższa pora, by to zmienić! Podpowiadamy, z jakich składników można przygotować kutię.
Czytaj więcejBez nich większość osób nie wyobraża sobie kolacji wigilijnej. Uszka są nieodłącznym dodatkiem do tradycyjnego barszczu czerwonego. Kształtne i wypełnione apetycznym nadzieniem są na tyle smaczne, że ich najwięksi miłośnicy zajadają się nimi także podczas świątecznych obiadów.
Czytaj więcej