
Składniki
1 sztuka
null
null
3 łyżki
1 sztuka
null
3 łyżki
4 sztuki
3 łyżki
100 gramów
400 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Filety z dorsza umyj, odciśnij i gotuj przez 10 minut. Odcedź, ostudź.
Krok 2
Zmiksuj razem z surowym jajkiem, twarożkiem, posiekaną drobno cebulką i odrobiną bułki tartej.
Krok 3
Dopraw do smaku i formuj małe kulki.
Krok 4
Obtocz w mące, smaż na rozgrzanym oleju na złoty kolor.
Krok 5
Sałatę umyj, osusz i rozłóż na talerzach.
Krok 6
Ocet winny zmieszaj z olejem, dopraw do smaku.
Krok 7
Przygotowanym sosem skrop liście sałaty, ułóż na nich rybne klopsiki.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej