Smalec z czosnkiem i majerankiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Smalec z czosnkiem i majerankiem

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

2 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

10 osób wydrukowało

Pobierz pdf

13 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

700 gramów

1 łyżka

250 gramów

250 gramów

250 gramów

4 sztuki

4 sztuki

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Słoninę zmiel. Roztop w rondlu. Mieszaj od czasu do czasu, trzymaj na ogniu, aż skwarki będą przezroczyste.

Krok 2

Karkówkę i boczek pokrój w drobną kostkę. Dodaj do roztopionej słoniny. Całość smaż 1-1,5godziny na małym ogniu od czasu do czasu mieszając.

Krok 3

Cebulę pokrój w półplasterki, dodaj do rondla. Podsmaż, aż uzyska złoty kolor. Ostudź.

Krok 4

Do letniego smalcu dodaj pieprz, czosnek, majeranek. Dopraw Delikatem Knorr.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Smalec z czosnkiem i majerankiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Smalec z czosnkiem i majerankiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Smalec z czosnkiem i majerankiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Smalec z czosnkiem i majerankiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Smalec z czosnkiem i majerankiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Smalec z czosnkiem i majerankiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Smalec z czosnkiem i majerankiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Smalec z czosnkiem i majerankiem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste...

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić?

Czytaj więcej