Smalec z czosnkiem i majerankiem przepis – Zobacz na przepisy.pl

Smalec z czosnkiem i majerankiem

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

2 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

8 osób wydrukowało

Pobierz pdf

9 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

700 gramów

1 łyżka

250 gramów

250 gramów

250 gramów

4 sztuki

4 sztuki

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Słoninę zmiel. Roztop w rondlu. Mieszaj od czasu do czasu, trzymaj na ogniu, aż skwarki będą przezroczyste.

Krok 2

Karkówkę i boczek pokrój w drobną kostkę. Dodaj do roztopionej słoniny. Całość smaż 1-1,5godziny na małym ogniu od czasu do czasu mieszając.

Krok 3

Cebulę pokrój w półplasterki, dodaj do rondla. Podsmaż, aż uzyska złoty kolor. Ostudź.

Krok 4

Do letniego smalcu dodaj pieprz, czosnek, majeranek. Dopraw Delikatem Knorr.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Smalec z czosnkiem i majerankiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Smalec z czosnkiem i majerankiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Smalec z czosnkiem i majerankiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Smalec z czosnkiem i majerankiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Smalec z czosnkiem i majerankiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Smalec z czosnkiem i majerankiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Smalec z czosnkiem i majerankiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Pytanie o to, jak długo gotować grzyby, pojawia się na wielu forach internetowych. Czas więc na rozwianie wszelkich wątpliwości.

Czytaj więcej

Czy to kalafior? Czy to brokuł? Romanesco jest uznawany za wynik flirtu obu tych warzyw. Czas na kulinarne amory! W końcu Rzym, z którego pochodzi, to idealna sceneria, by się zakochać.

Czytaj więcej