
Składniki
700 gramów
1 łyżka
250 gramów
250 gramów
250 gramów
4 sztuki
4 sztuki
1 łyżka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Słoninę zmiel. Roztop w rondlu. Mieszaj od czasu do czasu, trzymaj na ogniu, aż skwarki będą przezroczyste.
Krok 2
Karkówkę i boczek pokrój w drobną kostkę. Dodaj do roztopionej słoniny. Całość smaż 1-1,5godziny na małym ogniu od czasu do czasu mieszając.
Krok 3
Cebulę pokrój w półplasterki, dodaj do rondla. Podsmaż, aż uzyska złoty kolor. Ostudź.
Krok 4
Do letniego smalcu dodaj pieprz, czosnek, majeranek. Dopraw Delikatem Knorr.
Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Delikat przyprawa uniwersalna Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuNie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcej