
Składniki
700 gramów
1 łyżka
250 gramów
250 gramów
250 gramów
4 sztuki
4 sztuki
1 łyżka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Słoninę zmiel. Roztop w rondlu. Mieszaj od czasu do czasu, trzymaj na ogniu, aż skwarki będą przezroczyste.
Krok 2
Karkówkę i boczek pokrój w drobną kostkę. Dodaj do roztopionej słoniny. Całość smaż 1-1,5godziny na małym ogniu od czasu do czasu mieszając.
Krok 3
Cebulę pokrój w półplasterki, dodaj do rondla. Podsmaż, aż uzyska złoty kolor. Ostudź.
Krok 4
Do letniego smalcu dodaj pieprz, czosnek, majeranek. Dopraw Delikatem Knorr.
Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Delikat przyprawa uniwersalna Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej