Smażone kalmary

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

7 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

5 osób wydrukowało

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

250 mililitrów

null

null

2 sztuki

150 gramów

1 kilogram

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kalmary oczyść i natrzyj solą. Zostaw na 15 minut w lodówce, po czym opłucz, osusz i pokrój na kawałki.

Krok 2

W głębokiej patelni rozgrzej olej.

Krok 3

Kawałki kalmarów obtaczaj w mące i smaż w głębokim oleju na złoto. Odsącz po wyjęciu.

Krok 4

Podawaj posypane świeżo zmielonym pieprzem i udekorowane ćwiartkami cytryny.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Smażone kalmary - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Smażone kalmary - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Smażone kalmary - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Smażone kalmary - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Smażone kalmary - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Smażone kalmary - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Smażone kalmary - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Samodzielne przygotowanie pizzy to świetna zabawa. Dowiedz się, jak zrobić ciasto na pizzę, a potem wybierz oryginalne dodatki. Wędzony łosoś, fenkuł, suszone śliwki, a może pesto z jarmużu…?

Czytaj więcej

Przygotowanie naleśników jest bardzo proste, wystarczy jedynie zdobyć odpowiedni przepis. Jaki jest sekret idealnych naleśników? Zdradzamy poniżej.

Czytaj więcej