Smażone kalmary przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Smażone kalmary

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

7 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

5 osób wydrukowało

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

250 mililitrów

null

null

2 sztuki

150 gramów

1 kilogram

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kalmary oczyść i natrzyj solą. Zostaw na 15 minut w lodówce, po czym opłucz, osusz i pokrój na kawałki.

Krok 2

W głębokiej patelni rozgrzej olej.

Krok 3

Kawałki kalmarów obtaczaj w mące i smaż w głębokim oleju na złoto. Odsącz po wyjęciu.

Krok 4

Podawaj posypane świeżo zmielonym pieprzem i udekorowane ćwiartkami cytryny.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Smażone kalmary - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Smażone kalmary - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Smażone kalmary - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Smażone kalmary - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Smażone kalmary - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Smażone kalmary - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Smażone kalmary - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Smażone kalmary - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Może wrzucimy coś na ruszt? Letnie popołudnia i wieczory od dłuższego czasu kojarzą nam się z zapachem grilla i jedzeniem na świeżym powietrzu. Kuchnia koreańska już dawno przeniosła tę rozrywkę pod restauracyjne i domowe dachy!

Czytaj więcej

Szparagi – modny dodatek do wielu dań, szczególnie tych wykwintnych. Zanim jednak zabierzesz się za ich przyrządzanie, sprawdź, jaka metoda będzie najlepsza. Przedstawiamy 5 sposobów na szparagi.

Czytaj więcej