Śmietankowiec (salceson)

Autor: mojeciasto_users mojeciasto_users

ratingratingratingratingrating

32

27 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

571 osób wydrukowało

Pobierz pdf

506 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 szklanka

3 opakowania

4 łyżki

0.75 szklanki

2 szklanki

Zaznacz co najmniej 1 składnik, by skorzystać z funkcji

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Najpierw przygotować galaretki według przepisu na opakowaniu.

Krok 2

Mleko zagotować z cukrem, trochę odlać mleka i rozrobić żelatynę, później wlać i rozrobić, dodać śmietanę.

Krok 3

Galaretki pokroić w cząstki, rozłożyć na półmisek i zalać przestudzoną masą. Wstawić do lodówki do stężenia.

0

Opinie o przepisie

Zastanawiasz się, co podać gościom na przyjęciu karnawałowym? Dobrym wyborem będą smaczne i różnorodne przekąski, ale również sałatki.

Czytaj więcej

Faworki, zwane także chrustem, to kruche ciasteczka, smażone przede wszystkim w okresie karnawału i na Tłusty Czwartek. Jak zrobić faworki: słodkie, delikatne i chrupiące? Sprawdź nasze porady.

Czytaj więcej