Śmietankowiec (salceson)

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

32

27 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

571 osób wydrukowało

Pobierz pdf

506 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

3 opakowania

4 łyżki

2 szklanki

1 szklanka

0.75 szklanki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Najpierw przygotować galaretki według przepisu na opakowaniu.

Krok 2

Mleko zagotować z cukrem, trochę odlać mleka i rozrobić żelatynę, później wlać i rozrobić, dodać śmietanę.

Krok 3

Galaretki pokroić w cząstki, rozłożyć na półmisek i zalać przestudzoną masą. Wstawić do lodówki do stężenia.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Śmietankowiec (salceson) - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Śmietankowiec (salceson) - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Śmietankowiec (salceson) - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Śmietankowiec (salceson) - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Śmietankowiec (salceson) - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Śmietankowiec (salceson) - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Śmietankowiec (salceson) - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Czy wiesz, że włoska nazwa „zucchini” oznacza małą dynię? Podobnie jak jej duża odmiana, jest bardzo uniwersalnym warzywem. Co zrobić z cukinii w roli głównej?

Czytaj więcej

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej