
Składniki
2 sztuki
null
2 sztuki
3 sztuki
12 sztuk
2 sztuki
1 łyżeczka
3 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Przygotuj około 2l garnek zalany wodą. Wsyp przyprawy, zagotuj i odstaw.
Krok 2
Wrzuć jaja razem z całą, nieobraną cebulą do czystej wody. Ugotuj na twardo, wyciągnij i przelej zimną wodą.
Krok 3
Delikatnie zbij skorupki jajek, ale ich nie ściągaj. Włóż do wysokiego naczynia i zalej zimną, przygotowaną wcześniej solanką. Odstaw w chłodne miejsce na 2 dni.
Krok 4
Ugotowaną cebulę obierz i pokrój w drobniutką kosteczkę. Wymieszaj razem z odrobiną octu winnego i olejem.
Krok 5
Jajka obierz, rozkrój i delikatnie wyciągnij żółtko. W jego miejscu ułóż przygotowany farsz na wierzchu umieść wyciągnięte żółtko.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcej