Solone jaja po berlińsku przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Solone jaja po berlińsku

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

1

0 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

5 osób wydrukowało

Pobierz pdf

11 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

null

2 sztuki

3 sztuki

12 sztuk

2 sztuki

1 łyżeczka

3 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Przygotuj około 2l garnek zalany wodą. Wsyp przyprawy, zagotuj i odstaw.

Krok 2

Wrzuć jaja razem z całą, nieobraną cebulą do czystej wody. Ugotuj na twardo, wyciągnij i przelej zimną wodą.

Krok 3

Delikatnie zbij skorupki jajek, ale ich nie ściągaj. Włóż do wysokiego naczynia i zalej zimną, przygotowaną wcześniej solanką. Odstaw w chłodne miejsce na 2 dni.

Krok 4

Ugotowaną cebulę obierz i pokrój w drobniutką kosteczkę. Wymieszaj razem z odrobiną octu winnego i olejem.

Krok 5

Jajka obierz, rozkrój i delikatnie wyciągnij żółtko. W jego miejscu ułóż przygotowany farsz na wierzchu umieść wyciągnięte żółtko.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Solone jaja po berlińsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Solone jaja po berlińsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Solone jaja po berlińsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Solone jaja po berlińsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Solone jaja po berlińsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Solone jaja po berlińsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Solone jaja po berlińsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Solone jaja po berlińsku - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
12 osób ogląda przepis:
Szakszuka
czas przygotowania
25 min.
stopień trudności

łatwe

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać?

Czytaj więcej

Bób to smaczne i sezonowe warzywo, uwielbiane przez wielu z nas. Jedni spożywają je jako przekąskę pozbawioną dodatków, inni przygotowują z niego najróżniejsze potrawy. Warto je jeść przez cały rok, niestety poza sezonem trudno je znaleźć. Zastanawiasz się więc, czy bób można mrozić? Chcesz przyrządzać z nim dania nie tylko latem, lecz także jesienią i zimą?

Czytaj więcej