Solone jaja po berlińsku przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Solone jaja po berlińsku

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

1

0 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

5 osób wydrukowało

Pobierz pdf

11 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

12 sztuk

2 sztuki

2 sztuki

3 sztuki

3 sztuki

2 sztuki

1 łyżeczka

null

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Przygotuj około 2l garnek zalany wodą. Wsyp przyprawy, zagotuj i odstaw.

Krok 2

Wrzuć jaja razem z całą, nieobraną cebulą do czystej wody. Ugotuj na twardo, wyciągnij i przelej zimną wodą.

Krok 3

Delikatnie zbij skorupki jajek, ale ich nie ściągaj. Włóż do wysokiego naczynia i zalej zimną, przygotowaną wcześniej solanką. Odstaw w chłodne miejsce na 2 dni.

Krok 4

Ugotowaną cebulę obierz i pokrój w drobniutką kosteczkę. Wymieszaj razem z odrobiną octu winnego i olejem.

Krok 5

Jajka obierz, rozkrój i delikatnie wyciągnij żółtko. W jego miejscu ułóż przygotowany farsz na wierzchu umieść wyciągnięte żółtko.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Solone jaja po berlińsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Solone jaja po berlińsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Solone jaja po berlińsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Solone jaja po berlińsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Solone jaja po berlińsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Solone jaja po berlińsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Solone jaja po berlińsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Solone jaja po berlińsku - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Mrożenie zupy to doskonały sposób na zrobienie zapasów. Ta metoda przyda się również wtedy, gdy zrobicie zbyt duże porcje i nie chcecie wyrzucać jedzenia. Jest jedno „ale”! Nie wszystkie zupy mogą być zamrożone, ponieważ wiele zależy od składników, które są w nich zawarte.

Czytaj więcej

Jesteście smakoszami tradycyjnej, polskiej kuchni? W takim razie z pewnością ciężko Wam się oprzeć pysznym gołąbkom. Nie jest to potrawa trudna do przyrządzenia, lecz potrafi sprawić nie lada problemy.

Czytaj więcej