Solone jaja po berlińsku przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Solone jaja po berlińsku

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

1

heart
0 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

5 osób wydrukowało

Pobierz pdf

12 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

null

2 sztuki

3 sztuki

12 sztuk

2 sztuki

1 łyżeczka

3 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Przygotuj około 2l garnek zalany wodą. Wsyp przyprawy, zagotuj i odstaw.

Krok 2

Wrzuć jaja razem z całą, nieobraną cebulą do czystej wody. Ugotuj na twardo, wyciągnij i przelej zimną wodą.

Krok 3

Delikatnie zbij skorupki jajek, ale ich nie ściągaj. Włóż do wysokiego naczynia i zalej zimną, przygotowaną wcześniej solanką. Odstaw w chłodne miejsce na 2 dni.

Krok 4

Ugotowaną cebulę obierz i pokrój w drobniutką kosteczkę. Wymieszaj razem z odrobiną octu winnego i olejem.

Krok 5

Jajka obierz, rozkrój i delikatnie wyciągnij żółtko. W jego miejscu ułóż przygotowany farsz na wierzchu umieść wyciągnięte żółtko.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Solone jaja po berlińsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Solone jaja po berlińsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Solone jaja po berlińsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Solone jaja po berlińsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Solone jaja po berlińsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Solone jaja po berlińsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Solone jaja po berlińsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Solone jaja po berlińsku - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
28 osób ogląda przepis:
Zapiekanka z pieczarkami
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Najnowsze artykuły

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej