Solone jaja po berlińsku przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Solone jaja po berlińsku

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

1

0 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

5 osób wydrukowało

Pobierz pdf

11 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

null

2 sztuki

3 sztuki

12 sztuk

2 sztuki

1 łyżeczka

3 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Przygotuj około 2l garnek zalany wodą. Wsyp przyprawy, zagotuj i odstaw.

Krok 2

Wrzuć jaja razem z całą, nieobraną cebulą do czystej wody. Ugotuj na twardo, wyciągnij i przelej zimną wodą.

Krok 3

Delikatnie zbij skorupki jajek, ale ich nie ściągaj. Włóż do wysokiego naczynia i zalej zimną, przygotowaną wcześniej solanką. Odstaw w chłodne miejsce na 2 dni.

Krok 4

Ugotowaną cebulę obierz i pokrój w drobniutką kosteczkę. Wymieszaj razem z odrobiną octu winnego i olejem.

Krok 5

Jajka obierz, rozkrój i delikatnie wyciągnij żółtko. W jego miejscu ułóż przygotowany farsz na wierzchu umieść wyciągnięte żółtko.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Solone jaja po berlińsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Solone jaja po berlińsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Solone jaja po berlińsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Solone jaja po berlińsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Solone jaja po berlińsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Solone jaja po berlińsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Solone jaja po berlińsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Solone jaja po berlińsku - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Kutia to danie, które co roku pojawia się na wigilijnym stole. Nie spotkaliście się nigdy z tym przysmakiem? Najwyższa pora, by to zmienić! Podpowiadamy, z jakich składników można przygotować kutię.

Czytaj więcej

Bez nich większość osób nie wyobraża sobie kolacji wigilijnej. Uszka są nieodłącznym dodatkiem do tradycyjnego barszczu czerwonego. Kształtne i wypełnione apetycznym nadzieniem są na tyle smaczne, że ich najwięksi miłośnicy zajadają się nimi także podczas świątecznych obiadów.

Czytaj więcej