Sos cytrynowy przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sos cytrynowy

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

null

1 łyżeczka

2 sztuki

1 pęczek

0.5 szklanki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Wyciśnij sok z dwóch cytryn. Następnie wymieszaj go z oliwą, 2 łyżkami wody.

Krok 2

Posiekaj drobno pietruszkę i dodaj do sosu. Całość zmiksuj.

Krok 3

Na koniec dopraw jeśli uznasz to za konieczne cukrem i solą.

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sos cytrynowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sos cytrynowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sos cytrynowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sos cytrynowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sos cytrynowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sos cytrynowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sos cytrynowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sos cytrynowy - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej