
Składniki
125 gramów
1 sztuka
1 łyżeczka
375 gramów
1 łyżeczka
75 gramów
3 łyżeczki
30 gramów
20 gramów
1 łyżeczka
1 łyżeczka
500 gramów
20 gramów
1 łyżka
1 szczypta
1 plaster
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Kurczaka oprószyć przyprawami i upiec w piekarniku (200C termoobieg, 45min). (jeżeli wykorzystujemy piersi, można je obsmażyć na patelni i ugotować w sosie)
Krok 2
Pomidory pokroić (ja miałam swoje, więc nie obierałam ich ze skórki; pomidory ze sklepu należy sparzyć i obrać ze skórki), cebulę posiekać. Wymieszać, dodać sól - gotować ok. 40min na wolnym ogniu.
Krok 3
Pokroić marchewkę w słupki, paprykę i ananasa w kostkę. Ddodać do pomidorów i cebuli wraz z przyprawami- gotować ok. 20min.
Krok 4
Mąkę ziemniaczaną rozrobić w małej ilości soku z ananasa, dodać do sosu - zagotować (1min.)
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Przyprawa do złotego kurczaka Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcejRosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.
Czytaj więcej