Spaghetti po florencku przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Spaghetti po florencku

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

1

heart
34 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

100 gramów

1 opakowanie

1 sztuka

1 sztuka

100 mililitrów

200 gramów

1 szczypta

1 szczypta

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Rozmroź szpinak w garnku lub w kuchence mikrofalowej.

Krok 2

Ugotuj spaghetti al dente w dużej ilości wrzącej i posolonej wody. Następnie zahartuj zimną wodą na durszlaku.

Krok 3

Obierz cebulę oraz czosnek, pokrój je w drobną kostkę. Podduś na gorącym oleju na patelni.

Krok 4

Dodaj szpinak i 50 ml śmietany. Całość gotuj na wolnym ogniu przez 5 minut. Dopraw do smaku pieprzem i odrobiną soli, po czym zdejmij z patelni i odstaw w ciepłe miejsce.

Krok 5

Wlej na patelnię 250 ml zimnej wody i resztę śmietany. Wsyp zawartość torebki Fix Spaghetti Napoli Knorr, dokładnie wymieszaj i zagotuj, nieustannie mieszając.

Krok 6

Połącz spaghetti z sosem oraz szpinakiem, wymieszaj i podawaj.

przepisy.pl

Dobra rada:

Szpinak może towarzyszyć ci w posiłkach przez cały dzień – w kanapce na śniadanie, sałatce do obiadu czy z makaronem na wykwintną kolację!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Spaghetti po florencku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Spaghetti po florencku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Spaghetti po florencku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Spaghetti po florencku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Spaghetti po florencku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Spaghetti po florencku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Spaghetti po florencku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Spaghetti po florencku - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej