Spaghetti po florencku przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Spaghetti po florencku

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

1

heart
34 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

100 gramów

1 opakowanie

1 sztuka

1 sztuka

100 mililitrów

200 gramów

1 szczypta

1 szczypta

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Rozmroź szpinak w garnku lub w kuchence mikrofalowej.

Krok 2

Ugotuj spaghetti al dente w dużej ilości wrzącej i posolonej wody. Następnie zahartuj zimną wodą na durszlaku.

Krok 3

Obierz cebulę oraz czosnek, pokrój je w drobną kostkę. Podduś na gorącym oleju na patelni.

Krok 4

Dodaj szpinak i 50 ml śmietany. Całość gotuj na wolnym ogniu przez 5 minut. Dopraw do smaku pieprzem i odrobiną soli, po czym zdejmij z patelni i odstaw w ciepłe miejsce.

Krok 5

Wlej na patelnię 250 ml zimnej wody i resztę śmietany. Wsyp zawartość torebki Fix Spaghetti Napoli Knorr, dokładnie wymieszaj i zagotuj, nieustannie mieszając.

Krok 6

Połącz spaghetti z sosem oraz szpinakiem, wymieszaj i podawaj.

przepisy.pl

Dobra rada:

Szpinak może towarzyszyć ci w posiłkach przez cały dzień – w kanapce na śniadanie, sałatce do obiadu czy z makaronem na wykwintną kolację!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Spaghetti po florencku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Spaghetti po florencku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Spaghetti po florencku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Spaghetti po florencku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Spaghetti po florencku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Spaghetti po florencku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Spaghetti po florencku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Spaghetti po florencku - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Sos serowy do makaronu
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Szlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!

Czytaj więcej

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.

Czytaj więcej