
Składniki
100 gramów
1 opakowanie
1 sztuka
1 sztuka
100 mililitrów
200 gramów
1 szczypta
1 szczypta
1 łyżka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Rozmroź szpinak w garnku lub w kuchence mikrofalowej.
Krok 2
Ugotuj spaghetti al dente w dużej ilości wrzącej i posolonej wody. Następnie zahartuj zimną wodą na durszlaku.
Krok 3
Obierz cebulę oraz czosnek, pokrój je w drobną kostkę. Podduś na gorącym oleju na patelni.
Krok 4
Dodaj szpinak i 50 ml śmietany. Całość gotuj na wolnym ogniu przez 5 minut. Dopraw do smaku pieprzem i odrobiną soli, po czym zdejmij z patelni i odstaw w ciepłe miejsce.
Krok 5
Wlej na patelnię 250 ml zimnej wody i resztę śmietany. Wsyp zawartość torebki Fix Spaghetti Napoli Knorr, dokładnie wymieszaj i zagotuj, nieustannie mieszając.
Krok 6
Połącz spaghetti z sosem oraz szpinakiem, wymieszaj i podawaj.

Dobra rada:
Szpinak może towarzyszyć ci w posiłkach przez cały dzień – w kanapce na śniadanie, sałatce do obiadu czy z makaronem na wykwintną kolację!
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej