
Składniki
1 szklanka
1 łyżka
1 łyżeczka
1 łyżeczka
1 sztuka
1 łyżka
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Gęś świeżą na jakieś 2 dni przed dni przed dniem podania marynujemy. Mieszamy sol, przyprawę do kurczaka pieprz, i przeciśnięty czosnek. Nacieramy mieszaniną cała gęś ze środka i do wewnątrz i odstawiamy do lodówki na 2 dni.
Krok 2
Następnie geś wkładamy do brytfanki i do piekarnika na 180st. na jakieś 2 h od czasu do czasu obracamy ja i co jakis czas podlewamy wodą dzięki czemu gęś mimo ze pozbywa się tłuszczu i wytapia z siebie go nie przypali się a dodatkowo z wytopionego tłuszczu i wody powstanie pyszny sos.
Krok 3
Gotowa ges podałam z ziemniakami i kapusta z grzybami.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej