Świąteczne ciasteczka.

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

103

6 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

200 gramów

500 gramów

120 gramów

120 gramów

1 sztuka

1 łyżeczka

4 łyżki

3 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mąkę mieszamy z sodą,robimy wgłębienie, w które wlewamy miód oraz dodajemy pozostałe składniki.

Krok 2

Zgniatamy ciasto i wyrabiamy, aż będzie gładkie i jednolite.

Krok 3

Rozwałkowujemy ciasto i za pomocą foremek wycinamy ciasteczka.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Świąteczne ciasteczka. - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Świąteczne ciasteczka. - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Świąteczne ciasteczka. - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Świąteczne ciasteczka. - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Świąteczne ciasteczka. - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Świąteczne ciasteczka. - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Świąteczne ciasteczka. - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
6 osób ogląda przepis:
Szyszki
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Samodzielne przygotowanie pizzy to świetna zabawa. Dowiedz się, jak zrobić ciasto na pizzę, a potem wybierz oryginalne dodatki. Wędzony łosoś, fenkuł, suszone śliwki, a może pesto z jarmużu…?

Czytaj więcej

Przygotowanie naleśników jest bardzo proste, wystarczy jedynie zdobyć odpowiedni przepis. Jaki jest sekret idealnych naleśników? Zdradzamy poniżej.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Świąteczne ciasteczka.Świąteczne ciasteczka.

Pachnące, kruche ciasteczka z tego przepisu będą doskonałą słodką przekąską w świąteczne dni. Aby je upiec, potrzebujesz zaledwie kilku popularnych i łatwo dostępnych składników, a przygotowanie ciasta to tylko trzy proste kroki. Użyj mąki pszennej, jajek, miodu, cukru pudru, kostki do pieczenia, sody oczyszczonej oraz przyprawy korzennej. Mąkę z sodą należy przesiać przez sito, dodać przyprawę do piernika i wysypać na stolnicę. Zrób wgłębienie w mące i wlej do niego płynny miód, wbij jajka, wsyp cukier puder i dodaj posiekaną nożem kostkę do pieczenia. Do tej mieszanki dosyp także kakao, które nada ciasteczkom ładny, ciemny kolor i delikatnie czekoladowy smak. Ze wszystkich składników zagnieć ciasto i wyrabiaj, aż osiągnie odpowiednią konsystencję, będzie gładkie i niezbyt klejące. Gotowe ciasto rozwałkuj na cienki placek i metalowymi lub plastikowymi foremkami wykrawaj z niego różne kształty. Upieczone ciasteczka możesz udekorować lukrem. Skorzystaj z tego przepisu na świąteczne ciasteczka.