Świąteczne naleśniki z białym serem
średnie
1192 osoby zapisały

Składniki
250 gramów
2 łyżki
1 sztuka
1 sztuka
1 szklanka
100 gramów
ciasto na naleśniki:
250 gramów
250 mililitrów
1 sztuka
50 mililitrów
1 łyżeczka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Składniki na ciasto naleśnikowe połącz za pomocą miksera na gładką masę. Smaż na patelni cienkie naleśniki na złocisty kolor z obu stron.
Krok 2
Biały ser utrzyj z cukrem, żółtkiem i mlekiem. Dodaj olejek lub cukier waniliowy. Dodaj rodzynki i wymieszaj.
Krok 3
Farsz nałóż na naleśniki, a następnie zwiń naleśniki.
Krok 4
Naleśniki zapiecz w piekarniku oblane masłem.
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu
Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.
Czytaj więcejWigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Świąteczne naleśniki z białym serem
Naleśniki z białym serem są uwielbiane nie tylko w formie deseru, ale także dania obiadowego. Wyrazista struktura sera, dodatek rodzynek i aromat wanilii rozkochują w sobie miłośników słodkich potraw. Jednym z ważniejszych elementów dania jest ciasto na naleśniki z serem białym, które powinno być delikatnej i puszystej konsystencji. Z naszym przepisem przygotujecie naleśniki idealne. Kluczem do sukcesu są nie tylko odpowiednie proporcje składników, ale także dobrze doprawione nadzienie z sera białego do naleśników. Zapraszamy do kuchni na naleśniki z serem białym, zapiekane z masłem.
Dla kogo?
Przepis na naleśniki z serem białym przypadnie do gustu przede wszystkim miłośnikom słodkich dań lub nietuzinkowych deserów.
Na jaką okazję?
Naleśniki sprawdzą się doskonale jako menu obiadowe. Zaserwowane na kolację, będą pyszną odmianą wieczornych posiłków.
Czy wiesz, że?
Naleśniki są jednym z najbardziej uniwersalnych dań. Doczekały się modyfikacji w zakresie receptury i sposobu podania. Jednym z najbardziej znanych przepisów na naleśniki jest receptura na amerykańskie pancakes, przygotowywane z wykorzystaniem środków spulchniających.
Dla urozmaicenia:
Farsz z sera białego do naleśników idealnie komponuje się z owocami. Obok gotowego dania możesz ułożyć truskawki lub inne sezonowe owoce.