Szarlotka cioci Zosi

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

4

106 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

75 osób wydrukowało

Pobierz pdf

38 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 opakowanie

1 opakowanie

3 szklanki

250 gramów

1 szklanka

3 sztuki

1 łyżeczka

1 kilogram

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mąkę przesiać do miski.

Krok 2

Dodać Kasię, 1/2 szklanki cukru, cukier waniliowy, proszek do pieczenia oraz żółtka.

Krok 3

Z podanych składników wyrobić ciasto.

Krok 4

Blachę wysmarować Kasią.

Krok 5

Rozłożyć 3/4 ciasta, a resztę zostawić na kruszonkę.

Krok 6

Białka ubić na sztywna pianę, dodać cukier, budyń w proszku i dokładnie wymieszać.

Krok 7

Na warstwie ciasta rozłożyć pokrojone jabłka, następnie ubitą pianę.

Krok 8

Wierzch posypać resztą ciasta. Piec 45 minut.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Szarlotka cioci Zosi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Szarlotka cioci Zosi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Szarlotka cioci Zosi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Szarlotka cioci Zosi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Szarlotka cioci Zosi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Szarlotka cioci Zosi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Szarlotka cioci Zosi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej