Szarlotka na drożdżowym cieście

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

8

5 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

73 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

104 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

2.5 szklanki

3 dekagramy

3 łyżki

3 sztuki

1 szklanka

nadzienie:

1.5 kilograma

0.75 szklanki

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Nadzienie: jabłka, cukier, szczypta kwasku cytrynowego - zetrzeć na tarce, doprawić, usmażyć, można zagęścić odrobiną tartej bułki.

Krok 2

Ciasto: składniki połączyć (dać same żółtka i pół szklanki cukru), wyrobić, rozwałkować na szerokość dużej formy, odstawić na chwilę do podrośnięcia.

Krok 3

Ciasto posypać po wierzchu tartą bułką, wyłożyć jabłka, a na nie wylać ubitą pianę z białek z pozostałym cukrem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Szarlotka na drożdżowym cieście - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Szarlotka na drożdżowym cieście - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Szarlotka na drożdżowym cieście - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Szarlotka na drożdżowym cieście - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Szarlotka na drożdżowym cieście - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Szarlotka na drożdżowym cieście - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Szarlotka na drożdżowym cieście - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
5 osób ogląda przepis:
Szarlotka
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej