Szarlotka-pychotka

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

7

83 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

203 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

125 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

ciasto:

3 szklanki

5 łyżek

1 opakowanie

2 łyżeczki

1 opakowanie

5 sztuk

3 łyżki

dodatki:

1 kilogram

1 szklanka

2 opakowania

5 sztuk

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mąkę z cukrem, cukrem waniliowym, proszkiem do pieczenia, Kasią posiekać nożem.

Krok 2

Dodać 5 żółtek oraz śmietanę i zagnieść ciasto.

Krok 3

1/3 ciasta zamrozić, resztę rozwałkować na dużą blachę.

Krok 4

1kg jabłek obrać i zetrzeć na tarce.

Krok 5

Białka ubić na sztywną pianę, dodać powoli szklankę cukru ciągle ubijając, gdy piana jest już gęsta dodać budynie.

Krok 6

Na ciasto w blasze wyłożyć starte jabłka, a następnie masę białkowo-budyniową.

Krok 7

Na wierzch zetrzeć ciasto z zamrażarki.

Krok 8

Piec ok. 60 min. w temp. 200 st. C

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Szarlotka-pychotka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Szarlotka-pychotka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Szarlotka-pychotka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Szarlotka-pychotka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Szarlotka-pychotka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Szarlotka-pychotka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Szarlotka-pychotka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Szarlotka
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej