Szarlotka z konfiturą z pigwy

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

1

4 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

19 osób wydrukowało

Pobierz pdf

12 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

250 gramów

3 sztuki

3 szklanki

1 szklanka

1 łyżeczka

1 opakowanie

1 kilogram

0.5 szklanki

0.5 litra

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mąkę posiekać z Kasią, dodać 0,5 szkl. cukru, cukier waniliowy, proszek do pieczenia, żółtka i wyrobić ciasto. Na natłuszczonej blasze rozłożyć 3/4 ciasta, resztę zostawić na kruszonkę.

Krok 2

Jabłka pokroić w dużą kostkę i prażyć w małej ilości wody.

Krok 3

Pod koniec prażenia dodać rodzynki, cynamon oraz konfiturę z pigwy.

Krok 4

Masę jabłkową wystudzić i wyłożyć na ciasto.

Krok 5

Białka ubić na sztywno, dodać cukier, dalej ubijać, później dodać kisiel w proszku i delikatnie wymieszać.

Krok 6

Wyłożyć na masę jabłkową.

Krok 7

Na wierzch zetrzeć pozostałe ciasto.

Krok 8

Piec ok. 45-50 min. w temp. 160 stopni.

Krok 9

Ostudzone ciasto posypać cukrem pudrem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Szarlotka z konfiturą z pigwy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Szarlotka z konfiturą z pigwy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Szarlotka z konfiturą z pigwy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Szarlotka z konfiturą z pigwy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Szarlotka z konfiturą z pigwy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Szarlotka z konfiturą z pigwy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Szarlotka z konfiturą z pigwy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Łom
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Samodzielne przygotowanie pizzy to świetna zabawa. Dowiedz się, jak zrobić ciasto na pizzę, a potem wybierz oryginalne dodatki. Wędzony łosoś, fenkuł, suszone śliwki, a może pesto z jarmużu…?

Czytaj więcej

Przygotowanie naleśników jest bardzo proste, wystarczy jedynie zdobyć odpowiedni przepis. Jaki jest sekret idealnych naleśników? Zdradzamy poniżej.

Czytaj więcej