Szarlotka z kremem

Autor: mojeciasto_users mojeciasto_users

ratingratingratingratingrating

546

7 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

22 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

25 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

ciasto:

5 sztuk

0.75 kilograma

3 łyżki

2 łyżeczki

3 szklanki

1 szklanka

krem:

1 opakowanie

2 opakowania

Zaznacz co najmniej 1 składnik, by skorzystać z funkcji

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Do mąki dodać proszek do pieczenia, cukier i posiekaną Kasię. Wyrobić ciasto, dodając kolejno po jednym żółtku.

Krok 2

Z gotowego ciasta oddzielić 1/3 i włożyć do lodówki. Pozostałe ciasto rozwałkować i wyłożyć na formę.

Krok 3

Jabłka obrać i zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Odcisnąć sok!

Krok 4

Masę jabłeczną wyłożyć na ciasto.

Krok 5

Z białek ubić pianę, dodając stopniowo cukier oraz budyń. Otrzymaną masę wyłożyć delikatnie na warstwę jabłek.

Krok 6

Resztę ciasta schłodzonego pokruszyć lub zetrzeć na tarce na wierzch masy kremowej.

0

Opinie o przepisie

Zastanawiasz się, co podać gościom na przyjęciu karnawałowym? Dobrym wyborem będą smaczne i różnorodne przekąski, ale również sałatki.

Czytaj więcej

Faworki, zwane także chrustem, to kruche ciasteczka, smażone przede wszystkim w okresie karnawału i na Tłusty Czwartek. Jak zrobić faworki: słodkie, delikatne i chrupiące? Sprawdź nasze porady.

Czytaj więcej