Szarlotka z kremem

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

7 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

22 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

25 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

ciasto:

3 szklanki

5 łyżek

0.75 kilograma

1 opakowanie

5 sztuk

3 łyżki

2 łyżeczki

krem:

2 opakowania

1 opakowanie

1 szklanka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Do mąki dodać proszek do pieczenia, cukier i posiekaną Kasię. Wyrobić ciasto, dodając kolejno po jednym żółtku.

Krok 2

Z gotowego ciasta oddzielić 1/3 i włożyć do lodówki. Pozostałe ciasto rozwałkować i wyłożyć na formę.

Krok 3

Jabłka obrać i zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Odcisnąć sok!

Krok 4

Masę jabłeczną wyłożyć na ciasto.

Krok 5

Z białek ubić pianę, dodając stopniowo cukier oraz budyń. Otrzymaną masę wyłożyć delikatnie na warstwę jabłek.

Krok 6

Resztę ciasta schłodzonego pokruszyć lub zetrzeć na tarce na wierzch masy kremowej.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Szarlotka z kremem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Szarlotka z kremem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Szarlotka z kremem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Szarlotka z kremem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Szarlotka z kremem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Szarlotka z kremem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Szarlotka z kremem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Czy wiesz, że włoska nazwa „zucchini” oznacza małą dynię? Podobnie jak jej duża odmiana, jest bardzo uniwersalnym warzywem. Co zrobić z cukinii w roli głównej?

Czytaj więcej

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej