Szaszłyki ananasowe przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Szaszłyki ananasowe

Autor: tommy

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
9 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

20 dekagramów

2 sztuki

20 dekagramów

1 sztuka

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Wyciśnij sok ze świeżej cytryny i wymieszaj dokładnie z miodem.

Krok 2

Ananasa obierz, usuń włóknisty środek i pokrój w dość duże kawałki. Namocz w sosie. Kiełbasę pokrój w kawałki zbliżone wielkością do kawałków ananasa.

Krok 3

Na szpatki szaszłykowe nadziewaj na przemian kiełbasę i ananasa.

Krok 4

Gotowe szaszłyki oprósz skruszonymi Mini kostkami Czosnek Knorr.

Krok 5

W trakcie grillowania polewaj szaszłyki sosem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Szaszłyki ananasowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Szaszłyki ananasowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Szaszłyki ananasowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Szaszłyki ananasowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Szaszłyki ananasowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Szaszłyki ananasowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Szaszłyki ananasowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Szaszłyki ananasowe - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
5 osób ogląda przepis:
Golonka gotowana
czas przygotowania
90 min.
stopień trudności

łatwe

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej