Szaszłyki ananasowe przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Szaszłyki ananasowe

Autor: tommy

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
9 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

20 dekagramów

2 sztuki

20 dekagramów

1 sztuka

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Wyciśnij sok ze świeżej cytryny i wymieszaj dokładnie z miodem.

Krok 2

Ananasa obierz, usuń włóknisty środek i pokrój w dość duże kawałki. Namocz w sosie. Kiełbasę pokrój w kawałki zbliżone wielkością do kawałków ananasa.

Krok 3

Na szpatki szaszłykowe nadziewaj na przemian kiełbasę i ananasa.

Krok 4

Gotowe szaszłyki oprósz skruszonymi Mini kostkami Czosnek Knorr.

Krok 5

W trakcie grillowania polewaj szaszłyki sosem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Szaszłyki ananasowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Szaszłyki ananasowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Szaszłyki ananasowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Szaszłyki ananasowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Szaszłyki ananasowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Szaszłyki ananasowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Szaszłyki ananasowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Szaszłyki ananasowe - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
Najnowsze artykuły

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej