
Składniki
20 dekagramów
2 sztuki
20 dekagramów
1 sztuka
2 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Wyciśnij sok ze świeżej cytryny i wymieszaj dokładnie z miodem.
Krok 2
Ananasa obierz, usuń włóknisty środek i pokrój w dość duże kawałki. Namocz w sosie. Kiełbasę pokrój w kawałki zbliżone wielkością do kawałków ananasa.
Krok 3
Na szpatki szaszłykowe nadziewaj na przemian kiełbasę i ananasa.
Krok 4
Gotowe szaszłyki oprósz skruszonymi Mini kostkami Czosnek Knorr.
Krok 5
W trakcie grillowania polewaj szaszłyki sosem.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Przyprawa w Mini kostkach Czosnek Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej