
Składniki
20 dekagramów
2 sztuki
20 dekagramów
1 sztuka
2 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Wyciśnij sok ze świeżej cytryny i wymieszaj dokładnie z miodem.
Krok 2
Ananasa obierz, usuń włóknisty środek i pokrój w dość duże kawałki. Namocz w sosie. Kiełbasę pokrój w kawałki zbliżone wielkością do kawałków ananasa.
Krok 3
Na szpatki szaszłykowe nadziewaj na przemian kiełbasę i ananasa.
Krok 4
Gotowe szaszłyki oprósz skruszonymi Mini kostkami Czosnek Knorr.
Krok 5
W trakcie grillowania polewaj szaszłyki sosem.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Przyprawa w Mini kostkach Czosnek Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuMarynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej