Szczupak na patyczku przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Szczupak na patyczku

Autor: Ewa Sidor

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 sztuka

0.5 łyżeczki

1 łyżeczka

1 łyżka

1 łyżeczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Filet z szczupaka myjemy osuszamy i kroimy w długie paski. Do miski wkładamy Delitat Knorr i 3 łyżki oliwy oraz odrobinę sosu sojowego. Marynatę mieszamy i obtaczamy w niej paski ryby. Wkładamy do lodówki na min 10 minut

Krok 2

Bakłażana kroimy w plasterki solimy. Odstawiamy na ok 10 min . Płuczemy osuszamy i grillujemy na złoto.

Krok 3

Paski szczupaka nakładamy na patyczki do szaszłyków i grillujemy. Gotowe szaszłyki podajemy na plastrach bakłażana.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Szczupak na patyczku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Szczupak na patyczku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Szczupak na patyczku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Szczupak na patyczku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Szczupak na patyczku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Szczupak na patyczku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Szczupak na patyczku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Szczupak na patyczku - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
Najnowsze artykuły

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.

Czytaj więcej

Cukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.

Czytaj więcej