
Składniki
1 sztuka
1 sztuka
0.5 łyżeczki
1 łyżeczka
1 łyżka
1 łyżeczka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Filet z szczupaka myjemy osuszamy i kroimy w długie paski. Do miski wkładamy Delitat Knorr i 3 łyżki oliwy oraz odrobinę sosu sojowego. Marynatę mieszamy i obtaczamy w niej paski ryby. Wkładamy do lodówki na min 10 minut
Krok 2
Bakłażana kroimy w plasterki solimy. Odstawiamy na ok 10 min . Płuczemy osuszamy i grillujemy na złoto.
Krok 3
Paski szczupaka nakładamy na patyczki do szaszłyków i grillujemy. Gotowe szaszłyki podajemy na plastrach bakłażana.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Delikat przyprawa uniwersalna Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuSzlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!
Czytaj więcejPolędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.
Czytaj więcej

































