Szczupak na patyczku przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Szczupak na patyczku

Autor: Ewa Sidor

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 sztuka

0.5 łyżeczki

1 łyżeczka

1 łyżka

1 łyżeczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Filet z szczupaka myjemy osuszamy i kroimy w długie paski. Do miski wkładamy Delitat Knorr i 3 łyżki oliwy oraz odrobinę sosu sojowego. Marynatę mieszamy i obtaczamy w niej paski ryby. Wkładamy do lodówki na min 10 minut

Krok 2

Bakłażana kroimy w plasterki solimy. Odstawiamy na ok 10 min . Płuczemy osuszamy i grillujemy na złoto.

Krok 3

Paski szczupaka nakładamy na patyczki do szaszłyków i grillujemy. Gotowe szaszłyki podajemy na plastrach bakłażana.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Szczupak na patyczku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Szczupak na patyczku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Szczupak na patyczku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Szczupak na patyczku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Szczupak na patyczku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Szczupak na patyczku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Szczupak na patyczku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Szczupak na patyczku - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Krupnik
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Szlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!

Czytaj więcej

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.

Czytaj więcej