
Składniki
1 sztuka
1 sztuka
0.5 łyżeczki
1 łyżeczka
1 łyżka
1 łyżeczka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Filet z szczupaka myjemy osuszamy i kroimy w długie paski. Do miski wkładamy Delitat Knorr i 3 łyżki oliwy oraz odrobinę sosu sojowego. Marynatę mieszamy i obtaczamy w niej paski ryby. Wkładamy do lodówki na min 10 minut
Krok 2
Bakłażana kroimy w plasterki solimy. Odstawiamy na ok 10 min . Płuczemy osuszamy i grillujemy na złoto.
Krok 3
Paski szczupaka nakładamy na patyczki do szaszłyków i grillujemy. Gotowe szaszłyki podajemy na plastrach bakłażana.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Delikat przyprawa uniwersalna Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuMarynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej