Sznycle z indyka zawinięte w towarzystwie kolorowych jajek przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sznycle z indyka zawinięte w towarzystwie kolorowych jajek

Autor: supermama

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

6 sztuk

1 szczypta

1 szczypta

1 szczypta

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

1 łyżeczka

4 łyżki

1 sztuka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Plastry sznycli delikatnie rozbic,posypac solą i pieprzem.Na każdy położyc plaster boczku,suszonej moreli i kawałek papryki.Zawinąc i ułożyc mięso w żaroodpornym naczyniu,posypac bazylią,czosnkiem mini kosteczka i zalac bulionem.Piec w piekarniku ok.40minut w temp.200stC

Krok 2

W trzech garnkach gotujemy ryż,najlepiej użyc róznego rodzaju ryżu.Do jednego wsypac curry,do drugiego sok z buraków do ostatniego mrożony szpinak.Foremki w kształcie jajka wysmarowac masłem i nakładac kolorowy ryż.Delikatnie wyjąc jajka i układac na półmisku.Przed podaniem podgrzac chwilę w piekarniku.Fajnie wygladają jajka zrobione z pomieszanego ryżu.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sznycle z indyka zawinięte w towarzystwie kolorowych jajek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sznycle z indyka zawinięte w towarzystwie kolorowych jajek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sznycle z indyka zawinięte w towarzystwie kolorowych jajek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sznycle z indyka zawinięte w towarzystwie kolorowych jajek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sznycle z indyka zawinięte w towarzystwie kolorowych jajek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sznycle z indyka zawinięte w towarzystwie kolorowych jajek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sznycle z indyka zawinięte w towarzystwie kolorowych jajek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sznycle z indyka zawinięte w towarzystwie kolorowych jajek - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Kremowy gulasz po francusku
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Mała, owalna, fioletowa – oto ona, królowa stołu! Śliwka podbiła serca wielu i nie ma się co dziwić. Uwodzi smakiem, kusi kolorem, nęci składnikami odżywczymi. Aż ciężko się jej oprzeć!

Czytaj więcej

Swoim kształtem przypomina najpiękniejszy bukiet prosto z kwiaciarni. Spokrewniony z brokułem, z którym nieustannie konkuruje o względy innych. Choć dotychczas traktowano go nieco po macoszemu – zazwyczaj w roli dodatku, obecnie nie ma sobie równych!

Czytaj więcej