Sznycle z indyka zawinięte w towarzystwie kolorowych jajek przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sznycle z indyka zawinięte w towarzystwie kolorowych jajek

Autor: supermama

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

6 sztuk

1 szczypta

1 szczypta

1 szczypta

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

1 łyżeczka

4 łyżki

1 sztuka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Plastry sznycli delikatnie rozbic,posypac solą i pieprzem.Na każdy położyc plaster boczku,suszonej moreli i kawałek papryki.Zawinąc i ułożyc mięso w żaroodpornym naczyniu,posypac bazylią,czosnkiem mini kosteczka i zalac bulionem.Piec w piekarniku ok.40minut w temp.200stC

Krok 2

W trzech garnkach gotujemy ryż,najlepiej użyc róznego rodzaju ryżu.Do jednego wsypac curry,do drugiego sok z buraków do ostatniego mrożony szpinak.Foremki w kształcie jajka wysmarowac masłem i nakładac kolorowy ryż.Delikatnie wyjąc jajka i układac na półmisku.Przed podaniem podgrzac chwilę w piekarniku.Fajnie wygladają jajka zrobione z pomieszanego ryżu.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sznycle z indyka zawinięte w towarzystwie kolorowych jajek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sznycle z indyka zawinięte w towarzystwie kolorowych jajek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sznycle z indyka zawinięte w towarzystwie kolorowych jajek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sznycle z indyka zawinięte w towarzystwie kolorowych jajek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sznycle z indyka zawinięte w towarzystwie kolorowych jajek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sznycle z indyka zawinięte w towarzystwie kolorowych jajek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sznycle z indyka zawinięte w towarzystwie kolorowych jajek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sznycle z indyka zawinięte w towarzystwie kolorowych jajek - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
Najnowsze artykuły

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej