Sznycle z indyka zawinięte w towarzystwie kolorowych jajek przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sznycle z indyka zawinięte w towarzystwie kolorowych jajek

Autor: supermama

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

6 sztuk

1 szczypta

1 szczypta

1 szczypta

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

1 łyżeczka

4 łyżki

1 sztuka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Plastry sznycli delikatnie rozbic,posypac solą i pieprzem.Na każdy położyc plaster boczku,suszonej moreli i kawałek papryki.Zawinąc i ułożyc mięso w żaroodpornym naczyniu,posypac bazylią,czosnkiem mini kosteczka i zalac bulionem.Piec w piekarniku ok.40minut w temp.200stC

Krok 2

W trzech garnkach gotujemy ryż,najlepiej użyc róznego rodzaju ryżu.Do jednego wsypac curry,do drugiego sok z buraków do ostatniego mrożony szpinak.Foremki w kształcie jajka wysmarowac masłem i nakładac kolorowy ryż.Delikatnie wyjąc jajka i układac na półmisku.Przed podaniem podgrzac chwilę w piekarniku.Fajnie wygladają jajka zrobione z pomieszanego ryżu.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sznycle z indyka zawinięte w towarzystwie kolorowych jajek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sznycle z indyka zawinięte w towarzystwie kolorowych jajek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sznycle z indyka zawinięte w towarzystwie kolorowych jajek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sznycle z indyka zawinięte w towarzystwie kolorowych jajek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sznycle z indyka zawinięte w towarzystwie kolorowych jajek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sznycle z indyka zawinięte w towarzystwie kolorowych jajek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sznycle z indyka zawinięte w towarzystwie kolorowych jajek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sznycle z indyka zawinięte w towarzystwie kolorowych jajek - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Dewolaje
czas przygotowania
90 min.
stopień trudności

trudne

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.

Czytaj więcej