Sznycle z indyka zawinięte w towarzystwie kolorowych jajek

Autor: supermama supermama

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

3 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

6 sztuk

1 szczypta

1 szczypta

1 szczypta

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

1 łyżeczka

4 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Plastry sznycli delikatnie rozbic,posypac solą i pieprzem.Na każdy położyc plaster boczku,suszonej moreli i kawałek papryki.Zawinąc i ułożyc mięso w żaroodpornym naczyniu,posypac bazylią,czosnkiem mini kosteczka i zalac bulionem.Piec w piekarniku ok.40minut w temp.200stC

Krok 2

W trzech garnkach gotujemy ryż,najlepiej użyc róznego rodzaju ryżu.Do jednego wsypac curry,do drugiego sok z buraków do ostatniego mrożony szpinak.Foremki w kształcie jajka wysmarowac masłem i nakładac kolorowy ryż.Delikatnie wyjąc jajka i układac na półmisku.Przed podaniem podgrzac chwilę w piekarniku.Fajnie wygladają jajka zrobione z pomieszanego ryżu.

0

Opinie o przepisie

Bulion na włoszczyźnie Knorr

Więcej przepisów z użyciem tego produktu
Bulion na włoszczyźnie Knorr

Prosta sprawa, która mimo wszystko wymaga wprawy i znajomości kilku trików. Zróbcie miejsce na kuchennych blatach, ponieważ dziś placki rodem z Meksyku będą ukoronowaniem posiłku.

Czytaj więcej

Blanszowanie warzyw to sposób ich obróbki termicznej, polegający na krótkim sparzeniu wodą, a następnie intensywnym schłodzeniu. Jak je właściwie wykonać i kiedy?

Czytaj więcej