Sznycle z indyka zawinięte w towarzystwie kolorowych jajek przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sznycle z indyka zawinięte w towarzystwie kolorowych jajek

Autor: supermama

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

6 sztuk

1 szczypta

1 szczypta

1 szczypta

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

1 łyżeczka

4 łyżki

1 sztuka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Plastry sznycli delikatnie rozbic,posypac solą i pieprzem.Na każdy położyc plaster boczku,suszonej moreli i kawałek papryki.Zawinąc i ułożyc mięso w żaroodpornym naczyniu,posypac bazylią,czosnkiem mini kosteczka i zalac bulionem.Piec w piekarniku ok.40minut w temp.200stC

Krok 2

W trzech garnkach gotujemy ryż,najlepiej użyc róznego rodzaju ryżu.Do jednego wsypac curry,do drugiego sok z buraków do ostatniego mrożony szpinak.Foremki w kształcie jajka wysmarowac masłem i nakładac kolorowy ryż.Delikatnie wyjąc jajka i układac na półmisku.Przed podaniem podgrzac chwilę w piekarniku.Fajnie wygladają jajka zrobione z pomieszanego ryżu.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sznycle z indyka zawinięte w towarzystwie kolorowych jajek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sznycle z indyka zawinięte w towarzystwie kolorowych jajek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sznycle z indyka zawinięte w towarzystwie kolorowych jajek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sznycle z indyka zawinięte w towarzystwie kolorowych jajek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sznycle z indyka zawinięte w towarzystwie kolorowych jajek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sznycle z indyka zawinięte w towarzystwie kolorowych jajek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sznycle z indyka zawinięte w towarzystwie kolorowych jajek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sznycle z indyka zawinięte w towarzystwie kolorowych jajek - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Kutia to danie, które co roku pojawia się na wigilijnym stole. Nie spotkaliście się nigdy z tym przysmakiem? Najwyższa pora, by to zmienić! Podpowiadamy, z jakich składników można przygotować kutię.

Czytaj więcej

Bez nich większość osób nie wyobraża sobie kolacji wigilijnej. Uszka są nieodłącznym dodatkiem do tradycyjnego barszczu czerwonego. Kształtne i wypełnione apetycznym nadzieniem są na tyle smaczne, że ich najwięksi miłośnicy zajadają się nimi także podczas świątecznych obiadów.

Czytaj więcej