
Składniki
1 opakowanie
2 łyżki
1 łyżeczka
0.5 szklanki
2 łyżki
500 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Szparagi obierz i ugotuj, a następnie odsącz i pokrój na kawałki o długości 3 cm.
Krok 2
Krewetki odsącz z zalewy i dodaj do szparagów.
Krok 3
Majonez wymieszaj ze śmietaną oraz musztardą.
Krok 4
Krewetki i szparagi polej sosem i posyp kaparami.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej