
Składniki
1 opakowanie
2 łyżki
1 łyżeczka
0.5 szklanki
2 łyżki
500 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Szparagi obierz i ugotuj, a następnie odsącz i pokrój na kawałki o długości 3 cm.
Krok 2
Krewetki odsącz z zalewy i dodaj do szparagów.
Krok 3
Majonez wymieszaj ze śmietaną oraz musztardą.
Krok 4
Krewetki i szparagi polej sosem i posyp kaparami.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej