Składniki
1 opakowanie
2 łyżki
1 łyżeczka
0.5 szklanki
2 łyżki
500 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Szparagi obierz i ugotuj, a następnie odsącz i pokrój na kawałki o długości 3 cm.
Krok 2
Krewetki odsącz z zalewy i dodaj do szparagów.
Krok 3
Majonez wymieszaj ze śmietaną oraz musztardą.
Krok 4
Krewetki i szparagi polej sosem i posyp kaparami.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku.
Czytaj więcejDobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych.
Czytaj więcej