Szparagi z krewetkami

Autor: pasibrzuch pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

3 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

8 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 opakowanie

0.5 szklanki

500 gramów

1 łyżeczka

2 łyżki

2 łyżki

Zaznacz co najmniej 1 składnik, by skorzystać z funkcji

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Szparagi obierz i ugotuj, a następnie odsącz i pokrój na kawałki o długości 3 cm.

Krok 1

Krewetki odsącz z zalewy i dodaj do szparagów.

Krok 1

Majonez wymieszaj ze śmietaną oraz musztardą.

Krok 1

Krewetki i szparagi polej sosem i posyp kaparami.

0

Opinie o przepisie

Zastanawiasz się, co podać gościom na przyjęciu karnawałowym? Dobrym wyborem będą smaczne i różnorodne przekąski, ale również sałatki.

Czytaj więcej

Faworki, zwane także chrustem, to kruche ciasteczka, smażone przede wszystkim w okresie karnawału i na Tłusty Czwartek. Jak zrobić faworki: słodkie, delikatne i chrupiące? Sprawdź nasze porady.

Czytaj więcej