
Składniki
1 opakowanie
2 łyżki
1 łyżeczka
0.5 szklanki
2 łyżki
500 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Szparagi obierz i ugotuj, a następnie odsącz i pokrój na kawałki o długości 3 cm.
Krok 2
Krewetki odsącz z zalewy i dodaj do szparagów.
Krok 3
Majonez wymieszaj ze śmietaną oraz musztardą.
Krok 4
Krewetki i szparagi polej sosem i posyp kaparami.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej