
Składniki
400 gramów
3 sztuki
1 szklanka
150 gramów
2 szczypty
3 szczypty
3 szczypty
2 łyżki
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Makaron gotujemy w osolonej wodzie wg. wskazań na opakowaniu.
Krok 2
Na maśle podsmażamy szpinak. Początkowo będzie go bardzo dużo, ale po chwili zostanie dosłownie garstka (szpinak pod wpływem ciepła bardzo traci na objętości).
Krok 3
Do podsmażonego szpinaku dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek, gałkę, kosteczkę pietruszkową, sól i pieprz. Smażymy około 2-3 minuty a następnie dodajemy zmiksowaną z mascarpone kremówkę i doprowadzamy do wrzenia. Gotujemy na małym ogniu kolejne 3-4 minuty.
Krok 4
Kiedy sos zgęstnieje, dodajemy do niego makaron i mieszamy. Serwujemy po około 15 minutach (w tym czasie makaron "wciągnie" odrobinę sosy i będzie bardziej aromatyczny).
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Przyprawa w Mini kostkach Pietruszka Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..
Czytaj więcejSuszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!
Czytaj więcej

































