Kulki szpinakowe z kaszą kuskus - szybki przepis | Przepisy.pl

Szpinakowe kulki

Autor: Ewa Sidor

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

2 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

7 osób wydrukowało

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 opakowanie

1 szklanka

1 ziarno

1 łyżka

4 plastry

1 pęczek

2 szczypty

2 szczypty

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kostkę bulionową knorr kruszymy do miseczki z kuskusem. Kuskus zalewamy wrzątkiem 1 cm nad poziom kaszy nakrywamy i odstawiamy na ok 10 min. Następnie mieszamy. Na patelni na oliwie podsmażamy szpinak. doprawiamy solą, pieprzem i dodajemy gotowy kuskus. Doprawiamy wyciśniętym czosnkiem. Mieszamy.

Krok 2

Paprykę kroimy w paseczki mieszamy z kaszą. Podajemy w kulkach

Krok 3

Ozdabiamy natką pietruszki

Ewa Sidor

Dobra rada:

Szpinak może towarzyszyć ci w posiłkach przez cały dzień – w kanapce na śniadanie, sałatce do obiadu czy z makaronem na wykwintną kolację!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Szpinakowe kulki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Szpinakowe kulki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Szpinakowe kulki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Szpinakowe kulki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Szpinakowe kulki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Szpinakowe kulki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Szpinakowe kulki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Brokuły po chińsku
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne. Amerykanie nie wyobrażają sobie Święta Dziękczynienia bez tradycyjnego ciasta dyniowego pumpkin pie. Sprawdźcie przepis na to ciasto.

Czytaj więcej

Sos pomidorowy nadaje się nie tylko do najbardziej popularnego wariantu z makaronem spaghetti. Świetnie komponuje się z kokardkami, wstążkami, ravioli i tortellini. Doskonały przepis na sos pomidorowy?

Czytaj więcej