Szpinakowe kulki

Autor: Ewa Sidor

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

2 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

7 osób wydrukowało

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 opakowanie

1 szklanka

1 ziarno

1 łyżka

4 plastry

1 pęczek

2 szczypty

2 szczypty

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kostkę bulionową knorr kruszymy do miseczki z kuskusem. Kuskus zalewamy wrzątkiem 1 cm nad poziom kaszy nakrywamy i odstawiamy na ok 10 min. Następnie mieszamy. Na patelni na oliwie podsmażamy szpinak. doprawiamy solą, pieprzem i dodajemy gotowy kuskus. Doprawiamy wyciśniętym czosnkiem. Mieszamy.

Krok 2

Paprykę kroimy w paseczki mieszamy z kaszą. Podajemy w kulkach

Krok 3

Ozdabiamy natką pietruszki

Ewa Sidor

Dobra rada:

Szpinak może towarzyszyć ci w posiłkach przez cały dzień – w kanapce na śniadanie, sałatce do obiadu czy z makaronem na wykwintną kolację!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Szpinakowe kulki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Szpinakowe kulki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Szpinakowe kulki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Szpinakowe kulki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Szpinakowe kulki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Szpinakowe kulki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Szpinakowe kulki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
4 osoby oglądają przepis:
Cukinia smażona
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Czy wiesz, że włoska nazwa „zucchini” oznacza małą dynię? Podobnie jak jej duża odmiana, jest bardzo uniwersalnym warzywem. Co zrobić z cukinii w roli głównej?

Czytaj więcej

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej