
Składniki
2 szczypty
2 szczypty
1 sztuka
1 ziarno
1 pęczek
1 łyżka
1 opakowanie
1 szklanka
4 plastry
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Kostkę bulionową knorr kruszymy do miseczki z kuskusem. Kuskus zalewamy wrzątkiem 1 cm nad poziom kaszy nakrywamy i odstawiamy na ok 10 min. Następnie mieszamy. Na patelni na oliwie podsmażamy szpinak. doprawiamy solą, pieprzem i dodajemy gotowy kuskus. Doprawiamy wyciśniętym czosnkiem. Mieszamy.
Krok 2
Paprykę kroimy w paseczki mieszamy z kaszą. Podajemy w kulkach
Krok 3
Ozdabiamy natką pietruszki

Dobra rada:
Szpinak może towarzyszyć ci w posiłkach przez cały dzień – w kanapce na śniadanie, sałatce do obiadu czy z makaronem na wykwintną kolację!
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej