Szpinakowe muszle przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Szpinakowe muszle

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

1

heart
6 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

7 osób wydrukowało

Pobierz pdf

16 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

250 gramów

1 sztuka

100 gramów

100 gramów

50 gramów

1 szczypta

1 sztuka

3 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Szpinak po rozmrożeniu pokrój. Serek homogenizowany wymieszaj z przeciśniętym przez praskę czosnkiem i fetą. Dodaj szpinak, przyprawić pieprzem dokładnie wymieszaj.

Krok 2

Makaron ugotuj w czasie o połowę krótszym niż podany na opakowaniu w wodzie z dodatkiem Kostki Rosołu z kury Knorr.

Krok 3

Napełnić muszle farszem serowym. Musze ułóż w żaroodpornym naczyniu wysmarowanym tłuszczem.

Krok 4

Posyp startym parmezanem, skrop oliwą. Zapiecz 15 minut w 180 stopniach.

garlic

Dobra rada:

Szpinak może towarzyszyć ci w posiłkach przez cały dzień – w kanapce na śniadanie, sałatce do obiadu czy z makaronem na wykwintną kolację!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Szpinakowe muszle - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Szpinakowe muszle - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Szpinakowe muszle - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Szpinakowe muszle - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Szpinakowe muszle - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Szpinakowe muszle - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Szpinakowe muszle - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Szpinakowe muszle - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
4 osoby oglądają przepis:
Gołąbki z pieczarkami
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

średnie

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej