Składniki
250 gramów
1 sztuka
100 gramów
100 gramów
50 gramów
1 szczypta
1 sztuka
3 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Szpinak po rozmrożeniu pokrój. Serek homogenizowany wymieszaj z przeciśniętym przez praskę czosnkiem i fetą. Dodaj szpinak, przyprawić pieprzem dokładnie wymieszaj.
Krok 2
Makaron ugotuj w czasie o połowę krótszym niż podany na opakowaniu w wodzie z dodatkiem Kostki Rosołu z kury Knorr.
Krok 3
Napełnić muszle farszem serowym. Musze ułóż w żaroodpornym naczyniu wysmarowanym tłuszczem.
Krok 4
Posyp startym parmezanem, skrop oliwą. Zapiecz 15 minut w 180 stopniach.
Dobra rada:
Szpinak może towarzyszyć ci w posiłkach przez cały dzień – w kanapce na śniadanie, sałatce do obiadu czy z makaronem na wykwintną kolację!
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw.
Czytaj więcejWigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę.
Czytaj więcej