Szpinakowe muszle przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Szpinakowe muszle

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

1

heart
6 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

7 osób wydrukowało

Pobierz pdf

16 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

250 gramów

1 sztuka

100 gramów

100 gramów

50 gramów

1 szczypta

1 sztuka

3 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Szpinak po rozmrożeniu pokrój. Serek homogenizowany wymieszaj z przeciśniętym przez praskę czosnkiem i fetą. Dodaj szpinak, przyprawić pieprzem dokładnie wymieszaj.

Krok 2

Makaron ugotuj w czasie o połowę krótszym niż podany na opakowaniu w wodzie z dodatkiem Kostki Rosołu z kury Knorr.

Krok 3

Napełnić muszle farszem serowym. Musze ułóż w żaroodpornym naczyniu wysmarowanym tłuszczem.

Krok 4

Posyp startym parmezanem, skrop oliwą. Zapiecz 15 minut w 180 stopniach.

garlic

Dobra rada:

Szpinak może towarzyszyć ci w posiłkach przez cały dzień – w kanapce na śniadanie, sałatce do obiadu czy z makaronem na wykwintną kolację!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Szpinakowe muszle - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Szpinakowe muszle - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Szpinakowe muszle - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Szpinakowe muszle - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Szpinakowe muszle - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Szpinakowe muszle - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Szpinakowe muszle - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Szpinakowe muszle - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej