Szpinakowe muszle przepis – Zobacz na przepisy.pl

Szpinakowe muszle

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

1

6 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

5 osób wydrukowało

Pobierz pdf

9 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

250 gramów

1 sztuka

100 gramów

100 gramów

50 gramów

1 szczypta

1 sztuka

3 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Szpinak po rozmrożeniu pokrój. Serek homogenizowany wymieszaj z przeciśniętym przez praskę czosnkiem i fetą. Dodaj szpinak, przyprawić pieprzem dokładnie wymieszaj.

Krok 2

Makaron ugotuj w czasie o połowę krótszym niż podany na opakowaniu w wodzie z dodatkiem Kostki Rosołu z kury Knorr.

Krok 3

Napełnić muszle farszem serowym. Musze ułóż w żaroodpornym naczyniu wysmarowanym tłuszczem.

Krok 4

Posyp startym parmezanem, skrop oliwą. Zapiecz 15 minut w 180 stopniach.

garlic

Dobra rada:

Szpinak może towarzyszyć ci w posiłkach przez cały dzień – w kanapce na śniadanie, sałatce do obiadu czy z makaronem na wykwintną kolację!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Szpinakowe muszle - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Szpinakowe muszle - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Szpinakowe muszle - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Szpinakowe muszle - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Szpinakowe muszle - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Szpinakowe muszle - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Szpinakowe muszle - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Pytanie o to, jak długo gotować grzyby, pojawia się na wielu forach internetowych. Czas więc na rozwianie wszelkich wątpliwości.

Czytaj więcej

Czy to kalafior? Czy to brokuł? Romanesco jest uznawany za wynik flirtu obu tych warzyw. Czas na kulinarne amory! W końcu Rzym, z którego pochodzi, to idealna sceneria, by się zakochać.

Czytaj więcej